Oproep aan Den Haag: 'Schat inzet gemeenten op financiële waarde!'

20200702 Gemeenten in nood - Cora Otter.JPG
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 2 juli 2020 om 12:21

Oproep aan Den Haag: 'Schat inzet gemeenten op financiële waarde!'

Vandaag staat in de Tweede Kamer de financiële situatie van gemeenten op de agenda. Een belangrijk overleg, omdat veel gemeenten te maken hebben met tekorten in het sociaal domein. Reden daarvoor is onder andere dat gemeenten te weinig geld krijgen vanuit het Rijk om de taken waarvoor zij sinds 2015 verantwoordelijk zijn, zoals jeugdzorg, werk en inkomen en maatschappelijke ondersteuning, uit de voeren. Als fractie hebben we een oproep gedaan aan de minister. En of onze stem wordt gehoord in 'Den Haag'....

Bestuurders uit het hele land zijn onder de noemer #gemeenteninnood een initiatief gestart om in Den Haag aan te geven welke financiële problemen aan de orde zijn. Een deel van hen is fysiek aanwezig om een brandbrief aan te bieden. Ter ondersteuning van dit initiatief hebben we als ChristenUnie Ede dit filmpje gemaakt.

Deel dit bericht

Labels: ,