Jaap Helmond treedt terug als fractievolger

20200814 Jaap Helmond legt taken van fractievolger neer (klein).jpg
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 14 augustus 2020 om 11:44

Jaap Helmond treedt terug als fractievolger

Jaap Helmond legt per 1 september zijn werkzaamheden als fractievolger neer. Sinds het begin van dit jaar was Jaap met ziekteverlof. Jaap: "Het is inmiddels enige tijd geleden dat ik vanwege gezondheidsredenen een stap terug moest doen. Ik ben blij dat ik van de fractie alle tijd en ruimte heb gekregen om aan mijn herstel te werken. Ik heb mij niet alleen gericht op herstel, maar ook nagedacht over hoe nu verder." Lees hieronder een toelichting van Jaap op zijn besluit om terug te treden als fractievolger.  

Het is inmiddels enige tijd geleden dat ik vanwege gezondheidsredenen een stap terug moest doen. Ik ben blij dat ik van de fractie alle tijd en ruimte heb gekregen om aan mijn herstel te werken. Het is een tijd geweest waarin het niet makkelijk was. Ik heb mij niet alleen gericht op herstel, maar ook nagedacht over hoe nu verder, daar ik niet verwacht op korte/middellange termijn weer volledig terug te keren op de arbeidsmarkt. 

Om die reden heb ik besloten mijn functie als fractievolger neer te leggen. Afgelopen periode is duidelijk geworden dat hetgeen ik deed niet te combineren is met een gezond en evenwichtig leven. Ik heb het altijd reuze naar mijn zin gehad en wellicht komt er ook wel een tijd dat ik er spijt van krijg, maar mijn politieke carrière stopt hier voorlopig. Mijn gezondheid en thuisfront staan nu voorop. Ik hoop mij de komende tijd te richten op verder herstel en stap voor stap mijn werkzaamheden voor stichting Gave weer op te pakken. Het is geen makkelijke keuze geweest. Ik heb er lang over nagedacht en ook lang over getwijfeld. Nu heb ik er vrede mee en ik denk dat, dat een goed teken is. Voor de fractie is het van belang dat zij het nieuwe seizoen kan starten met een volledig team en twijfel er niet aan dat iemand anders mijn plek in kan nemen daar in Ede voldoende talent rond loopt. 

Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen jaren. Ik heb enorm veel geleerd, niet alleen op politiek vlak, maar ook op persoonlijk vlak en had nooit gedacht dat het op deze manier zou eindigen. Ik hoop van harte jullie nog persoonlijk te ontmoeten, als lid van de ChristenUnie blijf ik de politiek natuurlijk volgen en zal jullie vast nog wel tegenkomen op deze of gene bijeenkomst. 

Fractievoorzitter Cora Otter reageert op het aangekondigde vertrek: "Jaap draait al een aantal jaren met onze fractie mee. Eerst als fractiemedewerker, daarna in de campagnecommissie en vervolgens is hij geïnstalleerd als fractievolger. We hebben Jaap leren kennen als een enthousiaste meedenker die graag op allerlei terreinen in de samenleving zn talenten inzet. We vinden het dan ook jammer dat hij nu, gedwongen door gezondheidsredenen, zijn functie moet neerleggen. Tegelijkertijd staan we achter zijn keuze. Want politiek actief zijn vraagt veel van jezelf en het thuisfront. Het houdt ook nooit op: als je je graag inzet voor je idealen zijn er altijd zaken die aandacht nodig hebben. Namens de fractie dank ik Jaap voor de periode dat hij met ons meedraaide. We wensen hem, samen met Gertine, Gods nabijheid in het zoeken naar ‘hoe verder’."

De fractie hoopt z.s.m. mee te kunnen delen wie de vrijgekomen plaats van Jaap in zal nemen als fractievolger. 

Deel dit bericht

Labels: ,