Meedraaien in de MOP (mobiele ontmoetingsplek) op het marktplein

20200925 #cuzomerstage bij Youth for Christ - Dirjanne en Sandra.jpg
Sandra Kooij - Portretfoto.png Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
Door Sandra Kooij, Dirjanne van Drongelen op 28 september 2020 om 11:28

Meedraaien in de MOP (mobiele ontmoetingsplek) op het marktplein

Youth for Christ is een organisatie met passie voor jongeren. Door het organiseren van verschillende activiteiten komen ze op een laagdrempelige manier in contact met jongeren. Dit met het doel jongeren te laten groeien en ontwikkelen, zodat ze een stabiele basis hebben en uiteindelijk zelf hun steentje bij kunnen dragen in de maatschappij. Raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen sloten in het kader van #cuzomerstage aan bij één van de activiteiten: de MOP (mobiele ontmoetingsplek) op het Marktplein in Ede. Lees hier hun ervaring.

Het is een regenachtige vrijdagavond. Op het Marktplein in Ede komt een witte bus met een grote aanhanger aanrijden. Jongerenwerkers Richard en Martijntje springen uit de bus om de MOP)los te koppelen en klaar te maken voor gebruik. De eerste jongeren melden zich al in de buurt van de MOP, maar moeten nog even geduld hebben. Er wordt een grote partytent neergezet voor de ingang van de MOP en de houten banken en tafels krijgen er een plek onder. In korte tijd staat alles klaar om de jongeren te ontvangen.

De partytent en de MOP stromen snel vol. Jongeren praten onderling bij, delen hun verhaal met één van de jongerenwerkers of spelen een potje FIFA. Jongeren komen en gaan, en komen soms even later weer terug. Ondanks de regen en de kou komen er ongeveer 25 jongeren langs. Vorige week waren dat er nog zo'n 60. Het valt op dat de jongerenwerkers de jongeren allemaal persoonlijk kennen en er door de tijd heen een vertrouwensband ontstaat. Verder op het Marktplein staat een groep jongeren. De jongerenwerker loopt er heen en maakt een praatje met ze. Het eerste contact is gelegd en de jongeren weten dat ze welkom zijn een volgende keer aan te sluiten bij de MOP. 

Het bijwonen van de avond geeft ons een inkijkje in de leefwereld van jongeren. Een wereld waar thuis, school en werk niet altijd de veilige plekken zijn die je wenst dat ze zijn. Youth for Christ wil jongeren die onveiligheid ervaren een plek bieden. De MOP staat elke vrijdagavond op het Marktplein in Ede. Dit is één van de waardevolle activiteiten die Youth for Christ Ede organiseert om jongeren die plek te bieden waar zij zichzelf kunnen zijn, er iemand naast hen gaat staan en er ondersteuning geboden wordt waar dat nodig is. Vanuit relatie, gericht op preventie en met aandacht voor verschillende culturen. Zie voor meer informatie: https://ede.yfc.nl/.

Dirjanne van Drongelen, E. dirjanne.van.drongelen@ede.nl
Sandra Kooij-van Roekel, E. sandra.kooij@ede.nl 

Labels: , , , , ,