Peter Jansen: 'Tijd voor actie inzake bestrijding Japanse Duizendknoop'

20170623 ChristenUnie wil publiekscampagne voor schadelijke plant - 2donderdag 28 september 2017 22:27

De Japanse Duizendknoop zorgt in toenemende mate voor overlast, ook in Ede. Het is volgens raadslid Peter Jansen de hoogste tijd voor actie. In de besluitvormende raadsvergadering van donderdag diende hij daarom met succes een motie 'vreemd aan de agenda' in.

Jansen stelde voor de zomer reeds schriftelijke vragen aan het college over het beleid ten aanzien van de Japanse Duizendknoop. Een plant dat in toenemende mate voor problemen zorgt in zowel binnen- als buitenland. Uit de beantwoording van de raadsvragen kwam naar voren dat het college het probleem van de Japanse Duizendknoop onderkent, maar geen geld beschikbaar heeft om structureel deze plant te bestrijden. Volgens Jansen is de noodzaak hiertoe echter wel aanwezig. Daarom diende hij vanavond met succes een motie in. De motie verzoekt het college van B&W om een communicatiestrategie te ontwikkelen en budget vrij te maken voor preventie en bestrijding van deze plant.

Op 23 juni 2017 stelde Peter Jansen schriftelijke vragen aan het college. Lees hiervoor het artikel: 'Peter Jansen wil publiekscampagne tegen schadelijke plant' terug. Lees hier de beantwoording van deze vragen door het college terug (29 augustus 2017).

« Terug