Over ons

Als ChristenUnie hebben we een actieve lokale afdeling met ca. 300 leden verdeeld over Ede en de verschillende buitendorpen. Verscheidenheid in kerkelijke achtergrond maar één in betrokkenheid bij christelijk sociale politiek

Zo’n vier keer per jaar houden we ledenvergaderingen en thema-avonden. Op die manier willen we èn onze achterban èn de Edenaren betrekken bij actuele en minder actuele maar wel belangrijke ontwikkelingen.

De ChristenUnie is nog een redelijk nieuwe naam in de Nederlandse politiek en in Ede. Ontstaan uit de RPF en GPV die beide in Ede al een langdurige relatie hadden. Vanaf 1981 tot 2000 waren we namelijk al als gezamenlijke partijen in één raadsfractie vertegenwoordigd in de raad. En vanaf 2000 dus al ChristenUnie.

In Ede is ook een jongerenafdeling van de ChristenUnie actief. Onder de naam ‘PerspectieF’ willen zij laten zien dat politiek een zaak is die ook jongeren aangaat en zelfs leuk kan zijn. In haar driejarig bestaan hebben de jongeren inmiddels een aantal wapenfeiten op hun naam staan.