10. Rienette Sytsma

Wie is Rienette Sytsma?

Mijn naam is Rienette Sytsma, ik ben 27 jaar en ik woon in Ede. Ik ben werkzaam in het onderwijs als remedial teacher op een basisschool. Ik geniet enorm van deze geweldige baan!

In mijn vrije tijd ben ik pastoraal bezoeker binnen de Nederlands Gereformeerde Kerk van Ede. Ook sta ik graag in de keuken om iets te koken of te bakken en spreek ik af met vriendinnen om lekker te kletsen of samen iets gezelligs te doen.

Daarnaast ben ik in diverse functies ruim 10 jaar actief binnen PerspectieF, ChristenUnie-jongeren en de ChristenUnie. Mijn kennis ligt voornamelijk op het gebied van onderwijs, jeugd en gezinsbeleid en wetgeving rondom sociale vraagstukken. Opkomen voor dat wat kwetsbaar is en zorg verdient; dat drijft mij in de politiek. Bovenal ben ik gedreven om in datzelfde politieke werk een klein stukje van Gods Koninkrijk zichtbaar te maken hier in Ede. Ik zal dat ook voor ogen blijven houden als ik raadslid zou zijn. Ik vind het een uitdaging om bijvoorbeeld  te kijken naar wat iemand zelf of met ondersteuning van zijn eigen omgeving kan, maar ook om te zorgen voor een vangnet als deze mogelijkheden onvoldoende toereikend blijken te zijn. Maatwerk gericht op de mogelijkheden die er zijn, creatief durven handelen en verder durven kijken dan de al bekende paden.  Daar liggen kansen voor de toekomst in de raad en dat maakt mij zo enthousiast om aan de slag te gaan!