Bestuur en organisatie
- Wethouder als aanspreekpunt: Wethouders hebben dorpen en wijken in hun portefeuille, waarvoor zij aanspreekpunt zijn. Daarbij wordt domeinoverstijgend gewerkt en wordt er beter samengewerkt met de dorpsraden en wijk- en buurtverenigingen. Dit doet recht aan de eigenheid van de verschillende dorpen en wijken.
- Spreekuur wethouder: Wethouders houden periodiek een spreekuur, waarbij niet alleen onderwerpen in hun portefeuille leidend zijn. Ook inwoners van de wijken en dorpen waarvan de wethouder aanspreekpunt is, kunnen op dat moment bij de wethouder terecht.
- Domeinoverstijgend werken: Niet alleen in woorden, maar ook in geldstromen, is domeinoverstijgend werken nodig. Tussen verschillende afdelingen wordt vrije investeringsruimte begroot om te doen wat nodig is en maatwerk te leveren.
- Continuïteit van contactpersonen: (Maatschappelijke-) organisaties en van subsidie afhankelijke instellingen hebben te maken met veel wisselende aanspreekpunten bij de gemeente. Continuïteit en goede overdracht bij noodzakelijke wisseling is nodig om een goede samenwerkingspartner te zijn.
- Personeelsbeleid: Ede is een gemeente van formaat. Er moet kritisch worden gekeken of de huidige personele bezetting voldoende is om alle taken en werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.
- Beperkte externe inhuur: Continuïteit staat voorop in het werk van ambtenaren, waarbij externe inhuur zoveel als mogelijk wordt beperkt. De flexibele schil wordt afgebouwd en naar grote van opgaven wordt vast personeel in dienst genomen. Uitgangspunt is een zo flexibel mogelijk takenpakket op verschillende domeinen.
Lees hier ons hele verkiezingsprogamma: www.ede.christenunie.nl/verkiezingsprogramma-gr2022