Uitbuiting, mensenhandel en prostitutie
- Sexting en grooming: Onder jongeren speelt sexting en grooming een steeds grotere rol. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat ouders en scholen samen optrekken als het gaat om voorlichting en hulpverlening, om jongeren zo bewust te maken van de risico’s en grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.
- Loverboys: Wijkteams en professionals volgen een training om loverboysituaties en gevallen van mensenhandel (thuisprostitutie) te herkennen en maken afspraken met gemeente en politie over handhaving, melding en begeleiding.
- Informatie arbeidsmigranten: De gemeente Ede zorgt voor informatiepakketten voor bijvoorbeeld arbeidsmigranten, bij voorkeur in hun eigen taal, met daarin minimaal de rechten en plichten en de mogelijkheden om melding te maken van misstanden en hulp in te roepen (informatieverstrekking).
- Ede mensenhandelvrij: De gemeente Ede creëert bewustwording van het probleem mensenhandel onder haar inwoners. De ChristenUnie wil dat onze gemeente zich, in samenwerking met andere gemeenten in de regio, actief inzet voor beleid tegen deze ernstige en complexe vorm van criminaliteit. De aanpak Mensenhandel, met speciale aandacht voor zorgcoördinatie en (een) beleidsmedewerker(s) met focus op mensenhandel, borgen we in het Integraal Veiligheidsplan. Bij inkoop door de gemeente wordt gelet op het “mensenhandelvrij zijn” van producten.
- Opvang: De gemeente Ede zorgt er blijvend voor dat ieder slachtoffer van mensenhandel, ook ongedocumenteerden, terecht kan bij gemeentelijke voorzieningen voor opvang en begeleiding (conform Europese ‘B9-regeling’). Het doen van aangifte is geen voorwaarde om de nodige hulp te ontvangen.
Lees hier ons hele verkiezingsprogamma: www.ede.christenunie.nl/verkiezingsprogramma-gr2022