ChristenUnie wil aandacht voor overbodig papiergebruik

Banner-meedoen
3. Peter Jansen
Door Peter Jansen op 30 november 2017 om 15:48

ChristenUnie wil aandacht voor overbodig papiergebruik

Bij de fractie van de ChristenUnie zijn vragen binnen gekomen of de gemeente Ede, die zich profileert als duurzame gemeente, in navolging van de gemeente Amsterdam de ja-ja sticker op brievenbussen wil gaan invoeren. Als gevolg hiervan heb ik schriftelijke vragen aan het college gesteld. Lees hier meer over.

Het systeem van ja-ja sticker houdt in dat bewoners in plaats van aangeven dat men geen reclamefolders wil ontvangen, nu door middel van een ja-ja sticker moeten aangeven als men wél reclamefolders wil ontvangen. De bezorgers bezorgen vanaf dan nog alleen maar reclamefolders bij mensen met een ja-ja sticker op de brievenbus. Het doel van deze verandering is om de overbodige papierverbruik tegen te gaan. Mensen gooien de ongeadresseerde drukwerk veelal meteen weg en veel reclamefolders zijn ook online in te zien (bijvoorbeeld via spotta.nl).

Met het indienen van deze schriftelijke vragen wil ik van het college weten of zij het met de ChristenUnie eens is dat actief beleid op het gebied van verminderen overbodig papiergebruik passend is bij een gemeente die zich profileert als duurzame gemeente. Ook wil zij weten of het college bereid is om in navolging van de gemeente Amsterdam de ja-ja sticker in te voeren. Als de gemeente dat niet wil, wil ik van het college weten welke maatregelen er wel genomen worden om overbodig papierverbruik tegen te gaan.

Onderwerp van mijn schriftelijke vragen: Overbodig papierverbruik 

1. Heeft het college kennisgenomen van bovengenoemd initiatief? En is zij op de hoogte van soortgelijke bewegingen in andere gemeenten, zoals De Bilt, Zwolle en Nijmegen?

2. Is het college het met de ChristenUnie eens dat actief beleid op het gebied van verminderen overbodig papiergebruik passend is bij een gemeente die zich profileert als duurzame gemeente?

3. Is het college bereid om in navolging van de gemeente Amsterdam de ja-ja sticker in te voeren?

4. Indien ja, kan het college aangeven hoe zij dit van plan is te gaan doen? Indien nee, kan de gemeente aangeven waarom niet en tevens aangeven welke maatregelen er dan wel worden genomen om overbodig papierverbruik tegen te gaan?

Ik wil het college verzoeken om deze vragen binnen de gestelde termijn van 30 dagen te beantwoorden. 

Peter Jansen 
E. peter.jansen@ede.nl

Labels: ,