Het World Food Center (WFC)

Overheid-World-Food-center.jpg
9. Harry Hindriks
Door Harry Hindriks op 16 november 2018 om 16:27

Het World Food Center (WFC)

Er wordt in de gemeente Ede al jaren over gesproken maar het World Food Center (WFC) komt nu in een rap tempo dichterbij. Dat is ook nodig want de voedselproblematiek vraagt wereldwijd om integrale aandacht en oplossingen. Als fractie van de ChristenUnie Ede staan wij daarom ook helemaal achter de komst van het WFC naar Ede. 

In het WFC ontmoeten consumenten, bedrijven, kennisinstellingen, agrariërs en lokale voedselproducenten elkaar om kennis te ontwikkelen en te delen. Bezoekers zullen kunnen gaan ervaren hoe voedsel wordt geproduceerd, bewerkt, getransporteerd en gegeten. De historische Mauritskazerne zal daarin een heel belangrijke toekomstgerichte plaats gaan innemen.

Bij de ontwikkeling van de plannen zullen Edese en regionale partners betrokken worden. Ook de inwoners van ede zullen volop de gelegenheid krijgen om ideeën, activiteiten en evenementen op de locatie te ontwikkelen. Zelfs al voordat het World Food Center Experience in 2021 zijn deuren in de Mauritskazerne zal openen.

Op dit moment is natuurlijk nog niet duidelijk wat het World Food Center voor Ede allemaal precies met zich mee gaat brengen. Maar wel duidelijk is dat het in het gebied van het WFC, dat 28 hectare groot is, Ede gaat bruisen van food gerelateerde activiteiten en bedrijven.

Als fractie van de ChristenUnie Ede vinden we positief dat Ede op deze wijze een belangrijke bijdrage kan leveren aan het nader in beeld brengen en helpen oplossen van het wereldwijde voedselvraagstuk.

Harry Hindriks,
Fractievolger ChristenUnie Ede

E. harry.hindriks@ede.nl

Deel dit bericht