Prestatieafspraken met Woonstede over lastenverlichting OZB

Rijtjeshuis.jpg
Niek van den Brink - Portretfoto.png
Door Niek van den Brink op 16 november 2018 om 12:19

Prestatieafspraken met Woonstede over lastenverlichting OZB

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat als er sprake is van lastenverlichting, deze ten goede komt aan alle inwoners. Nu in de programmabegroting een structurele lastenverlichting is opgenomen, door in 2022 geen inflatiecorrectie toe te passen op de OZB heffing, vinden wij dan ook dat de inwoners van Ede die een huis huren hiervan mee moeten kunnen profiteren.

Daarom hebben wij middels een motie het college verzocht om met Woonstede prestatieafspraken te maken over de lastenverlichting via de OZB om er voor te zorgen dat ook huurders hiervan merkbaar profiteren. Woonstede zou met deze financiële meevaller de huren minder hard kunnen laten stijgen of extra kunnen investeren in verduurzaming van woningen. Op deze manieren kunnen de maandlasten van huurders omlaag gaan, dan wel minder hard stijgen.

Deel dit bericht