Berichten geschreven door Niek van den Brink

 1. 2021 07 fietsroute.jpg
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 9 juli 2021

  De dure doorfietsroute: doorgaan met dit project?!

  Wellicht heeft u het al vernomen via de media: de doorfietsroute tussen Ede en Wageningen is duurder uitgevallen dan gedacht. Een forse kostenoverschrijding dat in de miljoenen loopt. Toch is de ChristenUnie van mening dat de doorfietsroute een dusdanige meerwaarde heeft dat deze gerealiseerd zou moeten worden. We leggen graag uit waarom.

  Lees verder
 2. 2021 05 congreshal bennekom.jpg
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 19 mei 2021

  Nieuwe invulling voor de congreshal in Bennekom

  De congreshal van de Jehova’s getuigen staat al geruime tijd leeg. Een blokkendoos met veel parkeerplaatsen erom heen. Het wordt tijd dat daar een nieuwe bestemming voor komt. Er liggen mooie plannen waar de fractie van de ChristenUnie van harte ‘ja’ tegen zegt.

  Lees verder
 3. 2021 02 blog wonen.jpg
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 9 maart 2021

  Kiezen voor wat echt telt: Wonen

  Heel veel mensen komen maar moeizaam aan een passende woning. Dit terwijl een dak boven je hoofd en een plek dat je ‘thuis’ kunt noemen essentieel is voor een goed leven. Ik weet uit eigen ervaring dat het vinden van een woning erg lastig kan zijn. 

  Lees verder
 4. 20210305_103018.jpg

  Campagnezaterdag: Kiezen voor de schepping

  Vandaag was onze tweede campagnezaterdag. We brachten in groepen flyers rond in verschillende wijken in Ede, Bennekom en Lunteren. Deden mee aan de regiorace van de ChristenUnie maar hadden ook de actie 'Tegel eruit. Planten erin'. 

  Lees verder
 5. 202102 Kantoor transformatie
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 19 februari 2021

  Raadsvragen over transformatie kantoorpanden naar woningen

  In Ede kampen we -net als in veel andere delen van het land- met een woningtekort. Eind 2019 pleitte de ChristenUnie in een motie om een voortrekkersrol op te pakken in de regio als het gaat om het ombouwen van leegstaande kantoorpanden naar woningen.  Raadslid Niek van den Brink stelde daarom raadsvragen aan het college.

  Lees verder
 6. forest-1208296_1920.jpg
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 2 februari 2021

  Inzetten op herstel van historische wildwal in Lunteren

  Een deel van de historische wildwal in Lunteren is vertrapt en beschadigd. De teleurstelling en verontwaardiging is groot. De wildwal vertelt veel over het verleden van de Veluwe en heeft een belangrijke ecologische functie. Redenen genoeg om daar zuinig op te zijn. Er hebben werkzaamheden plaatsgevonden op het terrein van De Werelt. Helaas is de wildwal daarbij onvoldoende beschermd en beschadigd geraakt. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen en de publicatie van een artikel van de Vrienden van het Luntersche Bosch, stellen de raadsleden Van den Brink en Van den Berg (GL) raadsvragen aan het college.

  Lees verder
 7. condominium-690086_1920.jpg
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 11 december 2020

  Een betaalbare woning in Ede vinden, binnenkort weer haalbaar?!

  Het is voor veel mensen met een bescheiden inkomen lastig om aan een passende woning te komen. Als je wilt huren zijn de wachtlijsten lang en als je wilt kopen heb je te maken met hele hoge huizenprijzen. In Ede zijn we daarom bezig met twee ‘instrumenten’ om goedkope woningen beschikbaar te krijgen en te houden voor mensen met een bescheiden inkomen. Deze instrumenten heten ‘doelgroepenverordening’ en ‘koopgarant’. Raadslid Niek van den Brink legt uit waarom de ChristenUnie blij is met deze maatregelen.

  Lees verder
 8. Niek van den Brink - brede banner.png
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 1 december 2020

  Aandacht voor natuurinclusief bouwen

  Na het bestuderen van het bestemmingsplan ‘Tuin van Euterpe’ vindt de ChristenUnie het passend om te vragen naar de uitvoering van het beleid omtrent natuurinclusief bouwen. Lees hier een samenvatting van de bijdrage van raadslid Niek van den Brink over dit onderwerp.

  Lees verder
 9. Zonnepanelen.jpg
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 6 november 2020

  'Gemeente moet regierol oppakken voor energietransitie'

  In de wind- en zonnewijzer biedt de gemeente tot maximaal 40 hectare ruimte aan grote zonnevelden in de huidige bestuursperiode 2018-2022. De gemeenteraad mocht zich gisteravond uitspreken over het resultaat van de selectieprocedure: drie aanmeldingen voor in totaal 22,1 hectare. Lees hier de bijdrage van raadslid Niek van den Brink.

  Lees verder
 10. Zonnepanelen op dak
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 31 oktober 2020

  Evenwicht zoeken in het energievraagstuk

  De gevolgen van klimaatverandering zien we om ons heen. In ons land lukt het aardig om deze gevolgen aan te pakken. Soms kunnen we zelfs genieten van warmere dagen in oktober. De keerzijde is dat de schadelijke gevolgen met name door kwetsbare mensen en de natuur worden gevoeld. Omschakeling naar duurzame energie is nodig. Deze omschakeling stelt ons vervolgens voor een ruimte-vraag. Waar zijn er mogelijkheden voor verduurzaming? Gaat dit ten koste van schaarse ruimte? De natuur en agrarisch landschap? Hieronder delen we graag de uitgangspunten en de zoektocht van onze fractie aangaande het energievraagstuk.

  Lees verder