Berichten over Woningbouw

 1. 20230703_wv_mj_200189_vk23_a1_500.jpg
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 19 februari 2024

  Impuls voor sociale woningbouw: bestemmingsplan Wethoudersbuurt aangenomen

  Tijdens de PDE van 15 februari sprak de gemeenteraad over het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van de Wethoudersbuurt. Raadslid Jan Willem Middelesch neemt u in dit artikel mee in de afwegingen van ChristenUnie Ede bij dit onderwerp.

  Lees verder
 2. pexels-tima-miroshnichenko-6615190.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 31 maart 2023

  Samen bouwen: meerdere initiatieven en speciale bouwkavels

  Op donderdag 30 maart werd in de gemeenteraad gesproken over hoe de gemeente om kan gaan met groepen inwoners die samen hun huizen willen bouwen (zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, CPO). Ondanks het tijdstip van bijna middernacht, waren er geïnteresseerden aanwezig op de publieke tribune. In deze blog neemt Bram van der Beek u mee in zijn afwegingen en bijdrage.

  Lees verder

  Labels: ,

 3. ad817d0f-ee2a-43ac-91d1-b7fad1de6169.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 2 februari 2023

  Met Woonstede werken aan welzijn

  Donderdag 26 januari gingen Bram van der Beek, Arie Barendrecht en Niek van den Brink op bezoek bij Woonstede. De woningcorporatie is actief in de gemeente Ede en Scherpenzeel. Veel onderwerpen kwamen aan bod zoals: werken aan welzijn, spreiding van huurwoningen over de gemeente en de grote opgave van het toevoegen van woningen aan de bestaande voorraad. In deze blog een kort verslag van Niek.

  Lees verder

  Labels:

 4. Rijtjeshuis.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 25 november 2022

  Aandacht voor betaalbare woningbouw in aangevraagd debat

  Iedere fractie in de gemeenteraad kan een agenderingsverzoek doen, zodat over een onderwerp dat zij belangrijk vinden gedebatteerd kan worden. Niek van den Brink deed zo’n agenderingsverzoek naar aanleiding van het debat over de Hulakker in Lunteren, om te kunnen debatteren over de achterstand in betaalbare woningbouw. Dit debat vond plaats tijdens de PDE van 24 november. In deze blog de bijdrage van Niek tijdens het debat.

  Lees verder
 5. Cora Otter - brede banner.png
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 12 januari 2021

  Ambities voor 2021

  Onze ambities voor 2021. Daar werdt onze fractievoorzitter Cora Otter naar gevraagd door de krant EdeStad. We willen voortgang, stappen zetten. Zowel kwalitatief als kwantitatief. 

  Lees verder
 6. Lindehorst Veldhuizen
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 9 oktober 2019

  Teleurstelling en vragen over passeren plan Vredehorst

  Het voormalige winkelcentrum Lindenhorst is al een tijdje dicht, voor een nieuwe invulling daarvan heeft een bewonersgroep het idee uitgewerkt om een woongemeenschap op te richten. De grondeigenaar is helaas tot het besluit gekomen dat het plan niet haalbaar is en wil overgaan tot het terugval plan. Het college heeft afgelopen week besloten dat ze geen mogelijkheid meer zien voor de totstandkoming van de oorspronkelijke plannen en werken daarom mee aan het alternatieve plan. 

  Lees verder
 7. Wonen
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 6 augustus 2018

  ChristenUnie stelt raadsvragen over gevolgen vervallen gasaansluiting

  Op 1 juli jl. is de verplichte aansluiting op het gasnet komen te vervallen. Dat betekent dat nieuwe woningen in principe niet meer aangesloten worden op het gasnet. Als bij een nieuwe woning de grond van de gemeente Ede werd gekocht, dan leverde de gemeente deze bouwgrond ‘bouwrijp’ op. Dat wil zeggen dat alle nutsvoorzieningen door de gemeente werden aangelegd, er kan direct begonnen worden met bouwen. In de prijs voor de bouwrijpe grond zit dus ook de kostenvoor de aanleg van dat gasnet verwerkt. Sinds 1 juli jl. worden deze kosten niet meer gemaakt, terwijl de grondprijs gelijk blijft. Voor gemeenteraadslid Bram van der Beek aanleiding om hierover vragen te stellen aan het college over hoe er hiermee omgegaan wordt na bijvoorbeeld het vervallen van de aansluitverplichting op het gasnet.

  Lees verder
 8. Rijtjeshuis.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 27 december 2017

  ChristenUnie stelt vragen aan college 'in de knel: tussen sociale huur en koop'

  Vandaag verscheen een artikel op NOS.nl met als kop ‘Veel dertigers klem: goedkoop huren lukt niet en kopen al helemaal niet’. Hierin wordt beschreven dat het vooral dertigers en late twintigers zijn die het moeilijk hebben op de woningmarkt. Zij zitten op verschillende manieren klem: ze verdienen te veel voor een goedkope sociale huurwoning, maar kunnen geen betaalbaar koophuis vinden. Huurwoningen in de vrije sector zijn vaak veel te duur en voor een hypotheek is hun inkomen juist weer te laag. Naar aanleiding van dit artikel heb ik schriftelijke vragen aan het college gesteld. 

  Lees verder