Berichten over #cuzomerstage

 1. Malieveld.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 12 juli 2022

  Oproep CU Zomerstage: wij willen op bezoek in de agrarische sector

  Inmiddels is iedereen er bekend mee: het stikstofprobleem. Wij zien het grote effect van de afgekondigde maatregelen en willen deze zomer graag met u in gesprek.

  Lees verder
 2. 20200925 #cuzomerstage bij Youth for Christ - Dirjanne en Sandra.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen, Sandra Kooij op 28 september 2020

  Meedraaien in de MOP (mobiele ontmoetingsplek) op het marktplein

  Youth for Christ is een organisatie met passie voor jongeren. Door het organiseren van verschillende activiteiten komen ze op een laagdrempelige manier in contact met jongeren. Dit met het doel jongeren te laten groeien en ontwikkelen, zodat ze een stabiele basis hebben en uiteindelijk zelf hun steentje bij kunnen dragen in de maatschappij. Raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen sloten in het kader van #cuzomerstage aan bij één van de activiteiten: de MOP (mobiele ontmoetingsplek) op het Marktplein in Ede. Lees hier hun ervaring.

  Lees verder
 3. 202009-TV-spot-TK-verkiezingen-26.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png portretniek.png
  Door Dirjanne van Drongelen, Niek van den Brink op 22 september 2020

  Helpen en leren bij de Waalgaard in Weurt

  Op 1 september deed Frank de Gram een oproep om te komen helpen met peren plukken in de Waalgaard in Weurt. Door Corona waren er onvoldoende plukkers om dit werk te doen, met als gevolg dat de perenoogst verloren dreigde te gaan. Dirjanne van Drongelen en Niek van den Brink gingen op deze uitnodiging in en kregen daarnaast een korte uitleg over plannen voor een voedselbos.

  Lees verder
 4. 20200819 Zomerstage Opella Walraven 4.JPG
  Sandra Kooij - Portretfoto.png portretniek.png
  Door Sandra Kooij, Niek van den Brink op 20 augustus 2020

  Zomerstage bij Opella Walraven

  Gisteren gingen Sandra Kooij en Niek van den Brink op #CUzomerstage bij Opella Walraven. We werden uitgebreid rondgeleid door leidinggevende Ineke Roseboom en bespraken veel onderwerpen die aan de zorg verbonden zijn: wonen, bewegen, voedsel, ontmoeten en vrijwilligers. Ook mochten we meedoen met een activiteit die door de activiteitenbegeleiding was bedacht voor de bewoners.

  Lees verder
 5. 20200725 Dirjanne van Drongelen - Koffieuitjes #cuzomerstage.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 27 juli 2020

  De seizoensafsluiting van initiatief 'Koffieluitjes'

  Voor onze #cuzomerstage mocht Dirjanne van Drongelen aansluiten bij de seizoensafsluiting van Koffieluitjes Indische Buurt, een burgerinitiatief waarbij senioren uit de wijk samenkomen om verschillende activiteiten te ondernemen. Vanwege corona was de gebruikelijke barbecue niet bij initiatiefnemer Natasja in de achtertuin, maar op locatie bij De4Zussen in Ede-Zuid.

  Lees verder
 6. 20200722 Dirjanne van Drongelen - Soepfiets #cuzomerstage.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 23 juli 2020

  Een ronde mee met de soepfiets

  Sinds een aantal jaar rijdt de soepfiets van het Leger des Heils op woensdagavond door Ede om hen die dat kunnen gebruiken van soep, koffie, thee, broodjes en zelfs slaapzakken te voorzien. Het Leger des Heils is er zo met praktische ondersteuning voor mensen die dat nodig hebben. Daarnaast is er op de locaties waar de soepfiets langskomt ruimte voor gesprek met de vaak vaste klanten die zich melden. I.h.k.v. onze #cuzomerstage ging Dirjanne van Drongelen weer een ronde mee om te ontmoeten, mee te kijken, luisteren en te helpen en indrukken op te doen.

  Lees verder
 7. 20200721 #cuzomerstage - Ede-Centrum 5.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 21 juli 2020

  Een kijkje achter de schermen bij Ede-Centrum

  Om ons deze zomer te blijven informeren en te laten inspireren, zijn we als fractie van de ChristenUnie gestart met een zogenaamde #cuzomerstage. Meekijken en meehelpen in de praktijk van onze aandachtsgebieden. Vanmorgen ging raadslid Daan Weststrate, als portefeuillehouder Ede-Centrum, in gesprek met de voorzitter van Stichting Binnenstadsmanager Ede (SBE) en Binnenstadsmanager en Straatmanager Ede-Centrum van dezelfde stichting en liep een stukje mee.

  Lees verder
 8. 20200712 Zin in zondag - cuzomerstage 4.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen, Sandra Kooij op 13 juli 2020

  Meehelpen met 'Zin op Zondag' - #cuzomerstage

  Om ons deze zomer te blijven informeren en te laten inspireren zijn we als fractie gestart met een zogenaamde #cuzomerstage. Meekijken en meehelpen in de praktijk van onze aandachtsgebieden. Op zondag 12 juli jl. waren raadsleden Dirjanne van Drongelen en Sandra Kooij aanwezig bij Zin op zondag, een laagdrempelige inloop voor met name mensen met een klein sociaal netwerk en beperkte leefomstandigheden.

  Lees verder