Berichten over CPO

 1. Screenshot 2024-01-19 at 08-20-33 Nieuwbouw 33 woningen Festein Ede.png
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 19 januari 2024

  Enthousiast over CPO plan Festein

  ‘Eindelijk is het zover’. Met die woorden begon raadslid Jan Willem Middelesch zijn bijdrage over Festein, tijdens de oordeelsvormende vergadering van 18 januari. Festein is het CPO initiatief aan de Goudenstein in Ede. ChristenUnie Ede juicht initiatieven als deze toe.

  Lees verder

  Labels: , ,

 2. pexels-tima-miroshnichenko-6615190.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 21 juni 2023

  Ruimte voor Knarrenhofjes en CPO in Kernhem Noord

  Donderdag 15 juni besloot de gemeenteraad van Ede over de ambities voor de nieuw te ontwikkelen wijk Kernhem Noord. Een amendement van ChristenUnie Ede, waarin wordt voorgesteld om Knarrenhofjes en collectieve zelfbouw op te nemen als ambitie voor de ontwikkeling van deze nieuwe wijk, is raadsbreed aangenomen.

  Lees verder

  Labels: ,

 3. pexels-olena-bohovyk-3686797.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 20 april 2023

  Aanpassingen in voorstel cpo, Ede omarmt gezamenlijke zelfbouw

  Tijdens de PDE van donderdag 13 april besloot de gemeenteraad over cpo, dat staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Dat is een manier waarop een groep mensen zelf hun huizen gaat bouwen. Het voorstel van het college werd op een aantal cruciale punten gewijzigd door de raad. Raadslid Bram van der Beek neemt u in deze blog mee in het (aangepaste) voorstel.
  Lees verder

  Labels: , ,

 4. pexels-tima-miroshnichenko-6615190.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 31 maart 2023

  Samen bouwen: meerdere initiatieven en speciale bouwkavels

  Op donderdag 30 maart werd in de gemeenteraad gesproken over hoe de gemeente om kan gaan met groepen inwoners die samen hun huizen willen bouwen (zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, CPO). Ondanks het tijdstip van bijna middernacht, waren er geïnteresseerden aanwezig op de publieke tribune. In deze blog neemt Bram van der Beek u mee in zijn afwegingen en bijdrage.

  Lees verder

  Labels: ,

 5. construction-site-g48bf02dfb_1920.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 10 december 2021

  Mondelinge vragen over Vredehorst: initiatiefnemers verdienen snel duidelijkheid.

  Een groep mensen die samen een hofje wil bouwen. Ze willen er voor elkaar zijn en ook samen met de buurt samenleven vorm geven. Klinkt mooi, maar in de praktijk is het hard werken, dat weet Vredehorst als geen ander. Op een andere locatie hebben ze al vijf jaar tevergeefs geprobeerd hun ideaal te bouwen. Nu op Goudenstein is het ook weer hard werken. Daarom stelde Bram van der Beek mondelinge vragen. 

  Lees verder
 6. Bram van der Beek - 'Ede zou meer zelf moeten bouwen'
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 29 mei 2020

  ChristenUnie vraagt aandacht voor samen bouwen (CPO)

  Bewoners die samen hun huizen bouwen, precies naar hun eigen wens. De ChristenUnie is daar erg voor. Om onze woningvoorraad geschikt te maken voor de toekomst is het nodig om ook andere typen huizen bij te bouwen. Een van de manier daarvoor is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Uit onderzoek blijkt dat veel mensen hier belangstelling voor hebben en dat bewoners van deze huizen tevredener wonen en ook langer op dezelfde plek. In november 2018 is op ons initiatief een motie in de gemeenteraad aangenomen om gebruik te maken van deze sociale bouwvorm. Reden voor raadslid Bram van der Beek om het college te vragen 

  Lees verder
 7. Lindehorst Veldhuizen
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 9 oktober 2019

  Teleurstelling en vragen over passeren plan Vredehorst

  Het voormalige winkelcentrum Lindenhorst is al een tijdje dicht, voor een nieuwe invulling daarvan heeft een bewonersgroep het idee uitgewerkt om een woongemeenschap op te richten. De grondeigenaar is helaas tot het besluit gekomen dat het plan niet haalbaar is en wil overgaan tot het terugval plan. Het college heeft afgelopen week besloten dat ze geen mogelijkheid meer zien voor de totstandkoming van de oorspronkelijke plannen en werken daarom mee aan het alternatieve plan. 

  Lees verder