Berichten over Column

 1. 2021 03 Bram column kerkvenster
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 25 maart 2021

  Column: 'het feestje van mezelf'

  Bram van der Beek, raadslid van de ChristenUnie was te gast bij het programma Kerkvenster van Ede FM: Goedenavond, we hebben net de verkiezingen voor de Tweede Kamer achter de rug. Politiek duiders buitelen over elkaar heen. Daar doe ik bij deze dan aan mee. Ik duik graag met u wat dieper in 1 onderdeel. Ik heb het genoemd: ‘het feestje van mezelf’.

  Lees verder
 2. Sandra Kooij - brede banner.png
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 5 december 2020

  Column: 'Zelfredzaamheid'

  Als gemeenteraadslid kom ik het begrip zelfredzaamheid regelmatig tegen in plannen en beleid van de gemeente. Als ik de betekenis van het woord opzoek, staat er: Zelfredzaamheid is het vermogen van iemand om voor zichzelf te zorgen. Men kan eigen problemen oplossen en gaat zelfstandig door het leven, ofwel weet zichzelf te redden. Over dit onderwerp sprak Sandra Kooij een column uit in het programma 'Kerkvenster' op Ede FM. Lees hier haar hele bijdrage. 

  Lees verder
 3. solidatiteit binnen de lijntjes.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 2 mei 2020

  Solidariteit binnen de lijntjes

  Mijn dochter wordt over ruim een week zes jaar. Terwijl ik dit typ zit ze met een volle buik gedoucht en wel te spelen. In vrijheid en veiligheid. En als ze straks buiten is geweest wast ze netjes haar handen, zoals dat er niet alleen thuis, maar voor half maart ook op school en bij de kinderopvang is ingestampt.

  Lees verder
 4. SRGB-38.jpg
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 18 februari 2020

  Column: 'Vertrouwen'

  Deze column sprak raadslid Sandra Kooij gisteravond uit als gesproken column in het radioprogramma ‘Kerkvenster’ van Omroep Ede. Raadslid Sandra Kooij: "Als raadslid ben ik mij bewust van veel wantrouwen in de samenleving, ook richting de lokale politiek. Toch wil ik mij inzetten voor een samenleving waarin we elkaar, als medemensen, vertrouwen geven.” 

  Lees verder
 5. 20191105 Soepfiets - Colmn Cora Otter 3.JPG
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 5 november 2019

  Column: 'Ontmoetingen rond de soepfiets'

  ‘Hongerigen te eten geven, mensen die dorst hebben van drinken voorzien, zieken bezoeken, vreemdelingen gastvrij onderdak verlenen, kleding geven aan wie dat niet heeft….’ Deze tekst sprak raadslid Cora Otter gisteravond uit als inleiding op haar gesproken column in het radioprogramma ‘Kerkvenster’. Lees hier haar hele column terug. 

  Lees verder