Berichten geschreven door Daan Weststrate

 1. Schermafbeelding 2023-09-15 085130.png
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 15 september 2023

  Sluipverkeer in het Binnenveld moet aangepakt worden

  Tijdens de oordeelsvormende vergadering van 14 september sprak de raad op initiatief van inwoners over het onderwerp ‘Sluipverkeer’ in het Binnenveld. In februari werd een initiatiefvoorstel van o.a. de ChristenUnie aangenomen wat het inwoners mogelijk maakt om een onderwerp, ondersteund met minimaal 350 handtekeningen, op de agenda te zetten. De bewoners van Het Binnenveld zijn de eerste die van deze mogelijkheid gebruik maken.

  Lees verder
 2. Afbeelding van WhatsApp op 2023-07-12 om 00.15.37.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 12 juli 2023

  ChristenUnie zet zich in voor herstel van het Proosdijpark

  Donderdagavond 6 juli sprak de gemeenteraad over een bestemmingsplanwijziging met als doel: een nieuwe woontoren op het voormalige Victoria Vesta kantoorterrein aan de Loevestein in Ede. Deze nieuwbouw heeft consequenties voor het aanliggende Proosdijpark. Met het indienen van twee moties maakte de ChristenUnie zich hard voor het herstel van de ontstane schade aan het park en voor het aanleggen van twee voetpaden om ‘olifantenpaadjes’ in het Proosdijpark tegen te gaan.

  Lees verder
 3. Verkeerslicht fietsers.jpg
  portretdaan.png portretniek.png
  Door Daan Weststrate, Niek van den Brink op 18 maart 2023

  Vooruit met de Koersnota Mobiliteit

  Op donderdag 16 maart werd de koersnota mobiliteit besproken in de Edese gemeenteraad. De raadsleden Daan Weststrate en Niek van den Brink zien mooie ambities genoemd staan in de koersnota. Om grip te krijgen op de voortgang wil de ChristenUnie dat de visie vertaald wordt naar een concrete uitvoeringsagenda. Hier volgt een samenvatting van de inbreng van de ChristenUnie. 

  Lees verder
 4. daanenrebelinotterlo.jpg
  portretdaan.png portretniek.png
  Door Daan Weststrate, Niek van den Brink op 6 maart 2023

  Duidelijkheid gewenst voor verkeersveiligheid bij ingang Otterlo

  Afgelopen donderdag bezochten Niek van den Brink, Daan Weststrate en Statenlid Freek Rebel Otterlo om de verkeerssituatie ter hoogte van De Waldhoorn te bekijken. Otterlo's Belang vraagt al jaren aandacht voor het gevoel van onveiligheid op deze plaats; maar er lijkt weinig te gebeuren.

  Lees verder

  Labels: ,

 5. 2021 09 WFC
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 1 februari 2023

  De WFC Experience: hoe wil ChristenUnie Ede nu verder?

  Het World Food Center (WFC) Experience is de afgelopen weken een veelbesproken thema. Na de uitspraak van de Raad van State eind december is de gemeenteraad op donderdag 26 januari jl. geïnformeerd over het vervolg. We kunnen ons goed voorstellen dat ook u vragen heeft hierover, In deze blog neemt raadslid Daan Weststrate u mee in wat de uitspraak betekent en wat het vervolg voor de plannen zijn.

  Lees verder
 6. thermostat-gee2c2fd96_1920.jpg
  portretdaan.png portretjanwillem.png
  Door Daan Weststrate, Jan Willem Middelesch op 13 januari 2023

  ChristenUnie Ede blij met energietoeslag voor studenten

  Studenten die in Ede op kamers wonen, kunnen vanaf 16 januari alsnog energietoeslag aanvragen. De gemeente Ede heeft daarvoor een eigen regeling vastgesteld. Een goede keuze, vinden raadslid Daan Weststrate en fractievolger Jan Willem Middelesch.

  Lees verder
 7. kerstpakketchauffeurs2.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 24 december 2022

  ‘Driving home for Christmas’, kerstpakketten voor chauffeurs

  Op 24 december ging raadslid Daan Weststrate, samen met een aantal fractiegenoten, naar de Niels Bohrstraat om de daar verblijvende chauffeurs een kerstpakket aan te bieden. Mét een kerstboodschap in 15 verschillende Oost-Europese talen.

  Lees verder

  Labels: ,

 8. fotovoorzieningen.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 24 november 2022

  Mondelinge vragen over leefomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs

  Tijdens het vragenuurtje van de PDE van donderdag 24 november stelde raadslid Daan Weststrate, mede namens de fracties GroenLinks, VVD, PvdA en MME, mondelinge vragen over de leefomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs in Ede. Dit naar aanleiding van een e-mail van een ondernemer. De inleiding en vragen van Daan leest u in deze blog.

  Lees verder
 9. Basisschool handen omhoog.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 17 november 2022

  Ede krijgt een Kindervragenuur

  Elk jaar wordt de Dag van de Rechten van het Kind gehouden. Op en rond 20 november wordt dat wereldwijd gevierd. Door een motie van Daan Weststrate organiseert de gemeenteraad van Ede vanaf volgend jaar in die week een kindervragenuur.

  Lees verder
 10. Ede Centrum
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 8 juni 2022

  Uit het bestuursakkoord: de lokale economie en ondernemers

  Op 30 mei 2022 presenteerden SGP, ChristenUnie, Gemeentebelangen, CDA en PvdA het bestuursakkoord 'Samen werken aan de toekomst'. De komende weken lichten onze fractieleden een aantal onderwerpen uit. Vandaag deel 6, het woord is aan raadslid Daan Weststrate.

  Lees verder