Berichten geschreven door Daan Weststrate

 1. 2021 07 reclamezuil motie
  Daan Weststrate - Portretfoto.png
  Door Daan Weststrate op 16 juli 2021

  Gemeenteraad strijdt tegen lichtvervuiling

  Sinds 17 mei jl. zijn er langs de doorgaande wegen in de kern Ede 10 lichtgevende reclamezuilen geplaats. Ze zijn niet te missen. Waar voorheen op enkele locaties heen-en-weer bewegende reclamedoeken stonden, zijn er nu lichtbakken neergezet. Middels het indienen van vragen en een motie heb ik, samen met vier andere partijen, het college opdracht gegeven om hier iets aan te gaan doen. Lees hier verder.

  Lees verder
 2. 2021 06 ede centrum
  Daan Weststrate - Portretfoto.png Annemiek Stam - Portretfoto.png
  Door Daan Weststrate, Annemiek Stam op 21 juni 2021

  Ede Centrum; groen en gastvrij én sociaal

  Herken je dit; je loopt in het centrum van Ede en staat regelmatig stil om een praatje te maken (volgens mijn kinderen doe ik dat veel te vaak). En wat is het fijn dat we ook weer met elkaar af kunnen spreken om een terrasje te pakken. De Edese ondernemers verdienen een groot compliment voor de voortdurende aanpassingen die ze moesten doen om overeind te blijven in de crisis

  Lees verder
 3. 2021 03 Daan vragen incidenten Nationale Nederlanden
  Daan Weststrate - Portretfoto.png
  Door Daan Weststrate op 24 maart 2021

  Vragen over incidenten op en rond terrein Nationale Nederlanden

  In de afgelopen dagen is er twee keer een incident geweest waarbij er één of meerdere personen het terrein van voormalige kantoor van Nationale Nederlanden (Loevestein 33) zijn opgegaan en het leegstaande pand zijn binnengedrongen. Beide keren rukten de hulpdiensten uit. Bij het laatste incident is er ook iemand gewond geraakt door een persoon uit het leegstaande pand is gevallen wat op dit moment omgebouwd wordt tot woningen. Aangezien het bouwterrein in een woonwijk staat, leverde beide incidenten en het uitrukken van de hulpdiensten de nodige onrust op voor de buurt. Dit was voor mij aanleiding om namens de ChristenUnie tijdens het vragenuurtje hier vragen over te stellen aan het college.

  Lees verder
 4. WhatsApp Image 2021-03-12 at 12.16.10.jpeg

  Campagnezaterdag: Een economie die draait om mensen

  Vandaag was onze laatste campagnezaterdag. De laatste flyer rondbrengen in de wijken van Ede. Spontane gesprekken, met inachtneming van de coronaregels op straat, over het hoe en wat van de ChristenUnie. En bezoeken die we brachten aan ondernemers. 

  Lees verder
 5. 2021 03 blog daan onderwijs.jpg
  Daan Weststrate - Portretfoto.png
  Door Daan Weststrate op 11 maart 2021

  Kiezen voor wat echt telt: onderwijs

  Aanstaande maandag is het precies één jaar geleden dat de scholen dichtgingen i.v.m. de coronamaatregelen en de bijbehorende lockdown. Hierdoor konden leerlingen, scholieren en studenten halverwege 2020 een lange periode niet naar school. Naast inzet van scholen en gemeente werd ook door ouders, soms met ondersteuning van heel veel vrijwilligers, hard gewerkt om kinderen en jongeren de begeleiding te geven die ze nodig hadden en die ze ook verdienden.  

  Lees verder
 6. 20170529-CU-magazine-meesters-Daan-2126.jpg
  Daan Weststrate - Portretfoto.png
  Door Daan Weststrate op 27 januari 2021

  Grote zorgen over de onderwijsachterstanden die oplopen

  Door de uitbraak van het coronavirus konden leerlingen in het po, vo en mbo halverwege 2020 een lange periode niet naar school. Naast inzet van scholen en gemeente werd ook door ouders, soms met ondersteuning van vrijwilligers, hard gewerkt om kinderen en jongeren de begeleiding te geven die ze nodig hebben. Ook nu, vanaf december, krijgen de meeste leerlingen weer op afstand les. Vorig weekend werd duidelijk dat ook de basisscholen in ieder geval tot 8 februari dicht blijven. Daarom stelt raadslid Daan Weststrate raadsvragen. 

  Lees verder
 7. Omslag vkp Ede zonder tekst
  Daan Weststrate - Portretfoto.png
  Door Daan Weststrate op 19 december 2020

  Denkt u mee over de toekomst van Ede?

  Over twintig jaar ziet de wereld er weer anders uit dan nu. Maar hoe precies is natuurlijk helemaal de vraag. Op initiatief van burgemeester René Verhulst worden inwoners, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties komende periode gevraagd om mee te denken hoe men in 2040 verwacht te wonen, werken en recreëren in gemeente Ede. Heeft u een duidelijk beeld van hoe Ede er in 2040 zal uitzien? En schrijft u graag verhalen of kunt u goed vertellen? Doe dan mee aan Ede2040.

  Lees verder
 8. people-2557396_1920.jpg
  Daan Weststrate - Portretfoto.png
  Door Daan Weststrate op 17 december 2020

  Studeren in coronatijd: hoe ga je daarmee om?

  De bijzondere tijd die het corona-virus met zich meebrengt, houdt al heel wat maanden aan. Waar we in maart dacht dat het wellicht voorde zomervakantie wel weer zou afnemen, neemt het in het nieuwe cursusjaar alleen maar een grotere omvang aan. Studeren in coronatijd: hoe ga je daar als student mee om? Om op deze vraag antwoord te krijgen, ging raadslid Daan Weststrate samen met fractievolger Arie Barendrecht met studenten in gesprek over de belemmeringen in het wonen en studeren in Ede.

  Lees verder
 9. 20201105 Herontwikkeling Loevestein 33, Ede - 1.JPG
  Daan Weststrate - Portretfoto.png
  Door Daan Weststrate op 5 november 2020

  Herontwikkeling van het 'Victoria Vesta' terrein

  De kantoren van de Nationale Nederlanden (1973), onder Edenaren beter bekend als Victoria Veste, staan nu bijna leeg. Na veertig jaar komt er een einde aan het kantorenpark aan de Loevestein in Veldhuizen. Wat gaat er uiteindelijk gebeuren met dit terrein? Wat gaat er komen en hoe wordt het gebruikt voordat het zo ver is? Mag Loevenstein 33 oftewel het huidige Nationale Nederlanden pand worden omgebouwd in woningen / appartementen? Voordat een bestemmingsplanwijziging gemaakt wordt (van kantoorgebouw tot woningbouw), kan de gemeenteraad haar mening geven over het idee. Lees hier onze inbreng terug.  

  Lees verder
 10. Startup.jpg
  Daan Weststrate - Portretfoto.png
  Door Daan Weststrate op 2 oktober 2020

  ChristenUnie reageert op startnotitie m.b.t. uitbreiding BT Kievietsmeent II

  In het bestuursakkoord staat: ‘We rollen de rode loper uit voor circulaire ondernemers en initiatieven die op eigen kracht duurzaam resultaten bereiken’. De ChristenUnie is van mening dat economische ontwikkeling geen doel op zich is, maar staat ten dienste van de samenleving. Normaal gesproken staat de ChristenUnie niet direct te juichen bij uitbreiding van bedrijventerrein. Maar in deze startnotitie staat een mooi initiatief.

  Lees verder