Berichten geschreven door Daan Weststrate

 1. bestelbus.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 8 mei 2024

  Vragen over beheer onbeheerde voertuigen op de openbare weg

  Zaterdagmiddag 4 mei heeft er brand gewoed in een leegstaande bestelwagen die al geruime tijd geparkeerd stond aan de Noorder Parallelweg in Ede. Het voertuig heeft al langere tijd onbeheerd op verschillende plekken gestaan. Reden voor raadslid Daan Weststrate om hierover vragen aan het college te stellen.

  Lees verder
 2. IMG_2951.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 2 februari 2024

  Mondelinge vragen over verkeersveiligheid op de rotonde Veenderweg/Klaphekweg

  In de afgelopen twee weken hebben drie ongelukken plaatsgevonden op de rotonde Veenderweg/Klaphekweg. In alle drie de gevallen betroffen dit fietsers die in aanrijding kwamen met een auto, met nare gevolgen voor alle betrokkenen. Reden voor raadslid Daan Weststrate om hier in het vragenuurtje van 1 februari aandacht voor te vragen en hier mondelinge vragen over te stellen.

  Lees verder
 3. Schermafbeelding 2024-01-19 103257.png
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 19 januari 2024

  Reactie opheffen basisschool De Zuiderpoort

  De gemeenteraad heeft het verzoek gekregen in te stemmen met het opheffen van basisschool 'De Zuiderpoort'. De vraag om met het opheffen van de Zuiderpoort in te stemmen komt van de stichting Openbaar Onderwijs Proominent Ede. Geen gemakkelijke maar wel een moedige keuze. Raadslid Daan Weststrate reageerde in de oordeelvormende vergadering van 18 januari.

  Lees verder
 4. foto1-keesomstraat
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 9 december 2023

  Vragen over verkeersveiligheid op ventweg Keesomstraat

  Tijdens het vragenuurtje van de PDE van 7 december heeft raadslid Daan Weststrate aandacht gevraagd voor de veiligheid van fietsers op de fietsstraat langs de Keesomstraat. Om de hulpdiensten directe doorgang te geven richting het bedrijf ‘Riedel’ zijn er enkele verlaagde stoepbanden aangebracht. Van deze mogelijkheid maken ook andere voertuigen gebruik, waardoor regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan.

  Lees verder
 5. world_food_experience_c_tinker_imagineers_5-scaled.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 4 december 2023

  Een nieuw plan voor de Food Experience

  In december 2022 is het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van de WFC Experience door de Raad van State vernietigd. De afgelopen periode is door de stichting gewerkt aan een nieuw plan voor de Food Experience in de Mauritskazerne. Tijdens een ingelaste PDE op 30 november besprak de gemeenteraad de nieuwe plannen voor de Food Experience. Namens ChristenUnie Ede voerde raadslid Daan Weststrate het woord.

  Lees verder
 6. 20231123 Kindercollege stelt vragen tijdens 1e kindervragenuur.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 24 november 2023

  Kindercollege stelt vragen tijdens 1e kindervragenuur

  Kinderburgemeester Lucie en de kinderwethouders Dirk en Norine stelden tijdens de PDE van 23 november vragen tijdens het 1e kindervragenuur van de gemeenteraad. Dit kindervragenuur is het gevolg van een aangenomen motie die in november 2022 op initiatief van raadslid Daan Weststrate werd ingediend.

  Lees verder
 7. Schermafbeelding 2023-09-15 085130.png
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 15 september 2023

  Sluipverkeer in het Binnenveld moet aangepakt worden

  Tijdens de oordeelsvormende vergadering van 14 september sprak de raad op initiatief van inwoners over het onderwerp ‘Sluipverkeer’ in het Binnenveld. In februari werd een initiatiefvoorstel van o.a. de ChristenUnie aangenomen wat het inwoners mogelijk maakt om een onderwerp, ondersteund met minimaal 350 handtekeningen, op de agenda te zetten. De bewoners van Het Binnenveld zijn de eerste die van deze mogelijkheid gebruik maken.

  Lees verder
 8. Afbeelding van WhatsApp op 2023-07-12 om 00.15.37.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 12 juli 2023

  ChristenUnie zet zich in voor herstel van het Proosdijpark

  Donderdagavond 6 juli sprak de gemeenteraad over een bestemmingsplanwijziging met als doel: een nieuwe woontoren op het voormalige Victoria Vesta kantoorterrein aan de Loevestein in Ede. Deze nieuwbouw heeft consequenties voor het aanliggende Proosdijpark. Met het indienen van twee moties maakte de ChristenUnie zich hard voor het herstel van de ontstane schade aan het park en voor het aanleggen van twee voetpaden om ‘olifantenpaadjes’ in het Proosdijpark tegen te gaan.

  Lees verder
 9. Verkeerslicht fietsers.jpg
  portretdaan.png portretniek.png
  Door Daan Weststrate, Niek van den Brink op 18 maart 2023

  Vooruit met de Koersnota Mobiliteit

  Op donderdag 16 maart werd de koersnota mobiliteit besproken in de Edese gemeenteraad. De raadsleden Daan Weststrate en Niek van den Brink zien mooie ambities genoemd staan in de koersnota. Om grip te krijgen op de voortgang wil de ChristenUnie dat de visie vertaald wordt naar een concrete uitvoeringsagenda. Hier volgt een samenvatting van de inbreng van de ChristenUnie. 

  Lees verder
 10. daanenrebelinotterlo.jpg
  portretdaan.png portretniek.png
  Door Daan Weststrate, Niek van den Brink op 6 maart 2023

  Duidelijkheid gewenst voor verkeersveiligheid bij ingang Otterlo

  Afgelopen donderdag bezochten Niek van den Brink, Daan Weststrate en Statenlid Freek Rebel Otterlo om de verkeerssituatie ter hoogte van De Waldhoorn te bekijken. Otterlo's Belang vraagt al jaren aandacht voor het gevoel van onveiligheid op deze plaats; maar er lijkt weinig te gebeuren.

  Lees verder

  Labels: ,