Berichten over Raadsvragen

 1. raadsvragen_klinkenberg.jpg
  portretarie.png portretniek.png
  Door Arie Barendrecht, Niek van den Brink op 22 februari 2024

  Wanneer worden de appartementen van Parc Clinckenbergh gebouwd?

  Eigenlijk zouden er al 118 appartementen bewoond moeten zijn in Parc Clinckenbergh. Volgens de bouwprojecten-pagina van de gemeente Ede was het de bedoeling dat de woningen in het najaar van 2023 zouden zijn opgeleverd. Dat is zeker nog niet het geval. Raadsleden Arie Barendrecht en Niek van den Brink hebben raadsvragen gesteld.
   

  Lees verder
 2. IMG_2248.jpeg
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 14 februari 2024

  Gesnoeide groenstroken en kapotte hekken: raadsvragen over openbare ruimte in Kernhem

  Recent hebben op meerdere plekken in Kernhem werkzaamheden plaatsgevonden in groenstroken. Daarnaast zijn hekjes en sluisjes in slechte conditie en zijn de wandelpaden niet in goede staat. Reden voor raadslid Jan Willem Middelesch om raadsvragen te stellen. 

  Lees verder
 3. SpeeltuinHilverbeek
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 27 januari 2024

  Raadsvragen: gaan speeltoestellen verdwijnen door strikte uitvoering beleid?

  Soms maken we beleid met een heel goed idee, maar blijkt het in de praktijk niet helemaal uit te pakken zoals je wilt. Je hoopt dan dat de ‘geest’ achter het beleid voorrang krijgt op de ‘letter’. Zo ook bij het speelbeleidsplan (het BOSS beleid). Goede variatie en spreiding wordt beoogd met beleid, maar pakt dat nu wel goed uit? Raadslid Niek van den Brink heeft raadsvragen gesteld hierover.

  Lees verder
 4. IMG_3264.JPG
  portretjanwillem.png portretjohn.png
  Door Jan Willem Middelesch, John Smits op 20 december 2023

  Raadsvragen over oude vuilstort op de Goudsberg

  De Goudsberg in Lunteren is een mooi gebied met campings, wandelroutes en veel wild (met name zwijnen). In het verleden is hier echter (fabrieks)afval gestort in de zandafgraving. Daar ligt nog steeds onder andere gebroken puin, buizen PVC, kunststof, rubber en veel losliggend plastic. Een onwenselijke situatie en reden voor raadslid Jan Willem Middelesch om daarover raadsvragen te stellen. Als ChristenUnie Ede vinden we namelijk dat er goed voor de natuur en omgeving gezorgd moet worden.

  Lees verder
 5. gardening-2305343_1280.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 28 augustus 2023

  Raadsvragen over verkoop volkstuinen Dr. Hartogsweg

  Aan de dr Hartogsweg tuinieren zo’n 80 mensen, als 43 jaar lang. Hun uitzicht is in al die jaren wel veranderd: het Enka complex is omgetoverd in een aantrekkelijke woonwijk, en ook het stationsgebied veranderd nu snel. Met de komst van het viaduct naar de Sijsselt is het voor de NS tijd om het stukje grond te verkopen. Onze fractie werd door de tuindersvereniging op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen en stelde daar samen met Mens en Milieu Ede vragen over in de gemeenteraad.

  Lees verder
 6. Online gokken.jpeg
  portretjanwillem.png portretniek.png
  Door Jan Willem Middelesch, Niek van den Brink op 13 april 2023

  Resultaat: geen gokreclame op de Kenniscampus

  Op 27 maart stelden raadslid Niek van den Brink en fractievolger Jan Willem Middelesch raadsvragen over reclames voor (online) gokken, onder andere in abri's op de Kenniscampus. Zij vroegen onder andere om na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor een lokaal verbod in de gemeente Ede. Dat lokale verbod komt er niet, maar het college verwacht dat de reclames over (online) gokken binnenkort verwijderd worden. Dat blijkt uit de beantwoording van de raadsvragen.

  Lees verder
 7. Online gokken.jpeg
  portretjanwillem.png portretniek.png
  Door Jan Willem Middelesch, Niek van den Brink op 28 maart 2023

  Raadsvragen: ChristenUnie Ede wil een verbod op gokreclame

  Net als op veel andere plekken, wordt ook in de gemeente Ede reclame gemaakt door (online) gokbedrijven. In afwachting van een landelijk verbod op ongerichte gokreclames, hebben meerdere gemeenten hierover al afspraken gemaakt. Fractievolger Jan Willem Middelesch en raadslid Niek van den Brink hebben raadsvragen gesteld, om na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor een lokaal verbod in de gemeente Ede.

  Lees verder
 8. pexels-tim-mossholder-1722196.jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 12 januari 2023

  Raadsvragen over tekort aan openbare toiletten

  Ede is een gemeente die graag ‘inclusief’ wil zijn, waar iedereen zo goed mogelijk mee kan doen in de samenleving. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat er voldoende openbare toiletten zijn. Na een eerder aangenomen motie scoort Ede nog steeds slecht met de toiletnorm. Reden voor Cora Otter om samen met Gemeentebelangen Ede raadsvragen te stellen aan het college. 

  Lees verder
 9. Muziek onderwijs
  portretannemiek.png
  Door Annemiek Stam op 21 september 2022

  Vragen over mogelijke deelname Jeugdfonds Sport en Cultuur in Ede

  In deze duurdere tijden kan het zo zijn dat deelnemen aan muzieklessen of cursussen te duur is. Daarom heeft Annemiek Stam raadsvragen gesteld, waarin zij vraagt of het college naast Ede doet Mee de aansluiting bij het landelijke Jeugdfonds Sport & Cultuur wil verkennen.

  Lees verder
 10. Lachgas.jpg
  portretjanwillem.png portretarie.png
  Door Jan Willem Middelesch, Arie Barendrecht op 14 september 2022

  ChristenUnie Ede stelt raadsvragen over overlast door lachgasgebruik

  Onze fractie hoorde recent over lachgasballonnen en -flessen die op straat worden aangetroffen. Reden voor fractievolger Jan Willem Middelesch en raadslid Arie Barendrecht om raadsvragen te stellen.

  Lees verder