Berichten geschreven door Arie Barendrecht

 1. Euro bankbiljetten.jpg
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 27 juni 2024

  Bijdrage Perspectiefnota: “recht doen aan ieder mens, met speciale aandacht voor de kwetsbaren”

  De PDE van 27 juni 2024 stond vooral in het teken van de algemene beschouwingen bij de Perspectiefnota 2025-2028. Namens ChristenUnie Ede voerde fractievoorzitter Arie Barendrecht het woord. Hij vroeg aandacht voor een aantal onderwerpen. In deze blog zijn bijdrage.

  Lees verder
 2. bustour_woonstede
  portretarie.png portretniek.png
  Door Arie Barendrecht, Niek van den Brink op 24 mei 2024

  Langs woonprojecten in Ede met Woonstede

  Op donderdag 23 mei gingen we met Woonstede op pad om diverse projecten te bekijken in Ede. We kregen informatie over diverse bouw- en renovatieprojecten. Graag staan we even stil bij een aantal van de verschillende onderwerpen die daarbij spelen.

  Lees verder
 3. Arie-programmarekening
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 18 april 2024

  Bijdrage Programmarekening: 'welzijn van inwoners voor ogen houden'

  Tijdens de PDE van 18 april werd de Programmarekening over 2023 behandeld. Daarbij was voor alle fracties ruimte om hun beschouwingen daarbij te geven. Namens ChristenUnie Ede voerde raadslid Arie Barendrecht het woord. Hij vroeg aandacht voor verschillende onderwerpen en deed de oproep bij alles het welzijn van onze inwoners voor ogen te houden. In deze blog zijn bijdrage.

  Lees verder
 4. Brandweerauto 4
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 23 februari 2024

  Erken als Veiligheids- en gezondheidsregio PTSS als beroepsziekte

  Tijdens de PDE van 15 februari werd de kaderbrief (een brief waarin wordt beschreven welke richting je met een organisatie opgaat en wat dat gaat kosten beschrijft) van onze Veiligheids- en gezondheidsregio besproken. Raadslid Arie Barendrecht gaf in de vergadering aan dat hij wil dat de VGGM PTSS gaat herkennen als beroepsziekte. Ook zijn er zorgen over het tekort aan financiële inzichten die gegeven worden in de kaderbrief.

  Lees verder
 5. raadsvragen_klinkenberg.jpg
  portretarie.png portretniek.png
  Door Arie Barendrecht, Niek van den Brink op 22 februari 2024

  Wanneer worden de appartementen van Parc Clinckenbergh gebouwd?

  Eigenlijk zouden er al 118 appartementen bewoond moeten zijn in Parc Clinckenbergh. Volgens de bouwprojecten-pagina van de gemeente Ede was het de bedoeling dat de woningen in het najaar van 2023 zouden zijn opgeleverd. Dat is zeker nog niet het geval. Raadsleden Arie Barendrecht en Niek van den Brink hebben raadsvragen gesteld.
   

  Lees verder
 6. IMG_20220929_163724.jpg
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 12 januari 2024

  Mondelinge vragen over storing Warmtebedrijf

  Er was van zondag 7 januari tot en met dinsdag 9 januari een grote storing bij Warmtebedrijf Ede wat door middel van een warmtenet huizen en bedrijven voorziet van warmte. Er waren zo'n 2000 huishoudens getroffen door deze langdurige storing. Daarom stelde Arie Barendrecht namens de fractie van ChristenUnie Ede mondelinge vragen tijdens de PDE van 11 januari. 

  Lees verder
 7. 0bba3a40-9596-4089-a159-ba568a3dff3b.jpeg
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 11 mei 2023

  Bijdrage ChristenUnie Ede bij Programmarekening 2022

  Tijdens de PDE van 11 mei werd onder andere de Programmarekening 2022 besproken. In de programmarekening staat uitgewerkt waaraan de gemeente in 2022 haar geld heeft besteed en legt het college van burgemeesters en wethouders verantwoording af over het gevoerde beleid. Namens ChristenUnie Ede sprak Arie Barendrecht de volgende bijdrage uit.

  Lees verder
 8. bramenariebijgewerkt.jpeg
  portretarie.png portretbram.png
  Door Arie Barendrecht, Bram van der Beek op 24 februari 2023

  Ede, hoofdstad van FoodValley: ‘hoe kan je visie tonen zonder door te slaan?’

  Afgelopen dinsdag presenteerde het college van de gemeente Ede haar propositie-document met als titel ‘Ede, hoofdstad van FoodValley’. Graag deelt de fractie van de ChristenUnie in Ede haar mening over hoe de toonzetting van dit document de plank volledig misslaat. Hoe kun je visie tonen zonder door te slaan?

  Lees verder

  Labels:

 9. 71F9A826-78F6-4BB0-A03D-8AA101C74D89.jpeg
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 23 februari 2023

  'Informatievoorziening busvervoer in Bennekom en Ede scoort zwaar onvoldoende'

  Door de aanleg van de Parklaan is het busvervoer in Bennekom en Ede ernstig aangetast. Door de vervoerder, Hermes, wordt er een pendelbus ingezet om de reizigers toch te vervoeren maar de informatievoorziening bij de haltes is zwaar onder de maat. Raadslid Arie Barendrecht ging samen met Statenlid Freek Rebel op pad en schrijft daarover in deze blog.

  Lees verder
 10. woman-gf91ed13a5_1280.jpg
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 15 november 2022

  Motie 'Warme Kamers' aangenomen!

  Tijdens de behandeling van de programmabegroting op 10 november 2022 diende raadslid Arie Barendrecht een motie in om alle locaties van Warme Kamers onder de aandacht te brengen van Edenaren. Vanaf 1 november is het Leger des Heils gestart met het openen van zogeheten Warme Kamers. In Ede hebben inmiddels ook kerken, bibliotheken en de Christelijke Hogeschool Ede zich aangesloten bij het initiatief van het Leger des Heils.

  Lees verder