Berichten over Wonen

 1. bustour_woonstede
  portretniek.png portretarie.png
  Door Niek van den Brink, Arie Barendrecht op 24 mei 2024

  Langs woonprojecten in Ede met Woonstede

  Op donderdag 23 mei gingen we met Woonstede op pad om diverse projecten te bekijken in Ede. We kregen informatie over diverse bouw- en renovatieprojecten. Graag staan we even stil bij een aantal van de verschillende onderwerpen die daarbij spelen.

  Lees verder
 2. Boerderij
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 8 april 2024

  Pilotproject erfdelen: wonen op een boerenerf

  Op 4 april 2024 besloot de gemeenteraad positief over een pilotproject ‘erfdelen’: op een boerenerf worden er 15 woningen gerealiseerd voor starters en senioren. Niek van den Brink licht het idee en deze pilot toe en legt uit waarom we als ChristenUnie Ede enthousiast zijn. 

  Lees verder

  Labels: ,

 3. raadsvragen_klinkenberg.jpg
  portretniek.png portretarie.png
  Door Niek van den Brink, Arie Barendrecht op 22 februari 2024

  Wanneer worden de appartementen van Parc Clinckenbergh gebouwd?

  Eigenlijk zouden er al 118 appartementen bewoond moeten zijn in Parc Clinckenbergh. Volgens de bouwprojecten-pagina van de gemeente Ede was het de bedoeling dat de woningen in het najaar van 2023 zouden zijn opgeleverd. Dat is zeker nog niet het geval. Raadsleden Arie Barendrecht en Niek van den Brink hebben raadsvragen gesteld.
   

  Lees verder
 4. pexels-olena-bohovyk-3686797.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 20 april 2023

  Aanpassingen in voorstel cpo, Ede omarmt gezamenlijke zelfbouw

  Tijdens de PDE van donderdag 13 april besloot de gemeenteraad over cpo, dat staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Dat is een manier waarop een groep mensen zelf hun huizen gaat bouwen. Het voorstel van het college werd op een aantal cruciale punten gewijzigd door de raad. Raadslid Bram van der Beek neemt u in deze blog mee in het (aangepaste) voorstel.
  Lees verder

  Labels: , ,

 5. construction-site-g48bf02dfb_1920.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 23 februari 2023

  Bijdrage over rekenkamerrapport ‘Wonen is meer dan bouwen’

  In februari 2023 presenteerde de Rekenkamer van Ede een rapport getiteld: 'Wonen is meer dan bouwen'. Op 23 februari werd dat rapport oordeelsvormend door de gemeenteraad besproken. Lees hier de bijdrage van raadslid Niek van den Brink bij dit rapport.

  Lees verder

  Labels: ,

 6. building-gcaae4ca71_1920.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 23 februari 2023

  Uitgebreide reactie ChristenUnie op Rekenkamerrapport 'Wonen is meer dan bouwen'

  In februari 2023 presenteerde de Rekenkamer van Ede een rapport getiteld: 'Wonen is meer dan bouwen'. Hierin worden best stevige conclusies getrokken. In dit stuk gaat raadslid Niek van den Brink nader in op enkele uitspraken in het rapport.

  Lees verder

  Labels: ,

 7. Rijtjeshuis.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 2 juni 2022

  Uit het bestuursakkoord: wonen, wijken en dorpen

  Op 30 mei 2022 presenteerden SGP, ChristenUnie, GemeenteBelangen, CDA en PvdA het bestuursakkoord 'Samen werken aan de toekomst'. De komende weken lichten onze fractieleden een aantal onderwerpen uit. Vandaag deel 3, het woord is aan raadslid Niek van den Brink. 

  Lees verder
 8. Zonnepanelen op dak.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 1 juni 2022

  Uit het bestuursakkoord: energie en wonen

  Op 30 mei 2022 presenteerden SGP, ChristenUnie, GemeenteBelangen, CDA en PvdA het bestuursakkoord 'Samen werken aan de toekomst'. De komende weken lichten onze fractieleden een aantal onderwerpen uit. Vandaag deel 2, het woord is aan raadslid Bram van der Beek.

  Lees verder
 9. 2021 02 blog wonen.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 9 maart 2021

  Kiezen voor wat echt telt: Wonen

  Heel veel mensen komen maar moeizaam aan een passende woning. Dit terwijl een dak boven je hoofd en een plek dat je ‘thuis’ kunt noemen essentieel is voor een goed leven. Ik weet uit eigen ervaring dat het vinden van een woning erg lastig kan zijn. 

  Lees verder
 10. Rijtjeshuis.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 27 december 2017

  ChristenUnie stelt vragen aan college 'in de knel: tussen sociale huur en koop'

  Vandaag verscheen een artikel op NOS.nl met als kop ‘Veel dertigers klem: goedkoop huren lukt niet en kopen al helemaal niet’. Hierin wordt beschreven dat het vooral dertigers en late twintigers zijn die het moeilijk hebben op de woningmarkt. Zij zitten op verschillende manieren klem: ze verdienen te veel voor een goedkope sociale huurwoning, maar kunnen geen betaalbaar koophuis vinden. Huurwoningen in de vrije sector zijn vaak veel te duur en voor een hypotheek is hun inkomen juist weer te laag. Naar aanleiding van dit artikel heb ik schriftelijke vragen aan het college gesteld. 

  Lees verder