Berichten geschreven door Jan Willem Middelesch

 1. 20230703_wv_mj_200189_vk23_a1_500.jpg
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 19 februari 2024

  Impuls voor sociale woningbouw: bestemmingsplan Wethoudersbuurt aangenomen

  Tijdens de PDE van 15 februari sprak de gemeenteraad over het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van de Wethoudersbuurt. Raadslid Jan Willem Middelesch neemt u in dit artikel mee in de afwegingen van ChristenUnie Ede bij dit onderwerp.

  Lees verder
 2. IMG_2248.jpeg
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 14 februari 2024

  Gesnoeide groenstroken en kapotte hekken: raadsvragen over openbare ruimte in Kernhem

  Recent hebben op meerdere plekken in Kernhem werkzaamheden plaatsgevonden in groenstroken. Daarnaast zijn hekjes en sluisjes in slechte conditie en zijn de wandelpaden niet in goede staat. Reden voor raadslid Jan Willem Middelesch om raadsvragen te stellen. 

  Lees verder
 3. Autorijders.jpg
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 1 februari 2024

  ChristenUnie Ede ziet toekomst in deelmobiliteit

  Tijdens de PDE van 1 februari werd de ‘Visie deelmobiliteit’ behandeld. Namens ChristenUnie Ede diende Jan Willem Middelesch een amendement in om het gebruik van deelmobiliteit te monitoren. Daarnaast was Jan Willem mede-indiener van twee amendementen van de SGP. Daarmee werd aandacht gevraagd voor de dorpen in onze gemeente en voor het betrekken van lokale ondernemers.

  Lees verder
 4. Screenshot 2024-01-19 at 08-20-33 Nieuwbouw 33 woningen Festein Ede.png
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 19 januari 2024

  Enthousiast over CPO plan Festein

  ‘Eindelijk is het zover’. Met die woorden begon raadslid Jan Willem Middelesch zijn bijdrage over Festein, tijdens de oordeelsvormende vergadering van 18 januari. Festein is het CPO initiatief aan de Goudenstein in Ede. ChristenUnie Ede juicht initiatieven als deze toe.

  Lees verder

  Labels: , ,

 5. IMG_3264.JPG
  portretjanwillem.png portretjohn.png
  Door Jan Willem Middelesch, John Smits op 20 december 2023

  Raadsvragen over oude vuilstort op de Goudsberg

  De Goudsberg in Lunteren is een mooi gebied met campings, wandelroutes en veel wild (met name zwijnen). In het verleden is hier echter (fabrieks)afval gestort in de zandafgraving. Daar ligt nog steeds onder andere gebroken puin, buizen PVC, kunststof, rubber en veel losliggend plastic. Een onwenselijke situatie en reden voor raadslid Jan Willem Middelesch om daarover raadsvragen te stellen. Als ChristenUnie Ede vinden we namelijk dat er goed voor de natuur en omgeving gezorgd moet worden.

  Lees verder
 6. bedrijven-terrein-de-stroet-lunteren-uitbreiding-1024x600.jpg
  portretjanwillem.png portretbram.png
  Door Jan Willem Middelesch, Bram van der Beek op 21 september 2023

  Uitbreiding De Stroet: een 'groen' bedrijventerrein

  De afgelopen tijd is er in de gemeenteraad gesproken over de uitbreiding van bedrijventerrein De Stroet in Lunteren. De oordeelvormende vergadering was op 7 september, het besluit werd genomen in de besluitvormende vergadering van 21 september. Raadslid Bram van der Beek en fractievolger Jan Willem Middelesch nemen u in deze blog mee in het standpunt van ChristenUnie Ede.

  Lees verder
 7. Online gokken.jpeg
  portretjanwillem.png portretniek.png
  Door Jan Willem Middelesch, Niek van den Brink op 13 april 2023

  Resultaat: geen gokreclame op de Kenniscampus

  Op 27 maart stelden raadslid Niek van den Brink en fractievolger Jan Willem Middelesch raadsvragen over reclames voor (online) gokken, onder andere in abri's op de Kenniscampus. Zij vroegen onder andere om na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor een lokaal verbod in de gemeente Ede. Dat lokale verbod komt er niet, maar het college verwacht dat de reclames over (online) gokken binnenkort verwijderd worden. Dat blijkt uit de beantwoording van de raadsvragen.

  Lees verder
 8. Schermafbeelding 2023-04-04 202800.png
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 5 april 2023

  Nota begraven: van natuurbegraven tot funerair erfgoed

  Tijdens de oordeelsvormende vergadering van 30 maart werd de Nota begraven besproken. Namens ChristenUnie Ede voerde fractievolger Jan Willem Middelesch het woord. Over de nota en de bijdrage van Jan Willem leest u in deze blog.

  Lees verder
 9. Online gokken.jpeg
  portretjanwillem.png portretniek.png
  Door Jan Willem Middelesch, Niek van den Brink op 28 maart 2023

  Raadsvragen: ChristenUnie Ede wil een verbod op gokreclame

  Net als op veel andere plekken, wordt ook in de gemeente Ede reclame gemaakt door (online) gokbedrijven. In afwachting van een landelijk verbod op ongerichte gokreclames, hebben meerdere gemeenten hierover al afspraken gemaakt. Fractievolger Jan Willem Middelesch en raadslid Niek van den Brink hebben raadsvragen gesteld, om na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor een lokaal verbod in de gemeente Ede.

  Lees verder
 10. thermostat-gee2c2fd96_1920.jpg
  portretdaan.png portretjanwillem.png
  Door Daan Weststrate, Jan Willem Middelesch op 13 januari 2023

  ChristenUnie Ede blij met energietoeslag voor studenten

  Studenten die in Ede op kamers wonen, kunnen vanaf 16 januari alsnog energietoeslag aanvragen. De gemeente Ede heeft daarvoor een eigen regeling vastgesteld. Een goede keuze, vinden raadslid Daan Weststrate en fractievolger Jan Willem Middelesch.

  Lees verder