Berichten over Amendement

 1. Brandweerauto 4
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 23 februari 2024

  Erken als Veiligheids- en gezondheidsregio PTSS als beroepsziekte

  Tijdens de PDE van 15 februari werd de kaderbrief (een brief waarin wordt beschreven welke richting je met een organisatie opgaat en wat dat gaat kosten beschrijft) van onze Veiligheids- en gezondheidsregio besproken. Raadslid Arie Barendrecht gaf in de vergadering aan dat hij wil dat de VGGM PTSS gaat herkennen als beroepsziekte. Ook zijn er zorgen over het tekort aan financiële inzichten die gegeven worden in de kaderbrief.

  Lees verder
 2. Autorijders.jpg
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 1 februari 2024

  ChristenUnie Ede ziet toekomst in deelmobiliteit

  Tijdens de PDE van 1 februari werd de ‘Visie deelmobiliteit’ behandeld. Namens ChristenUnie Ede diende Jan Willem Middelesch een amendement in om het gebruik van deelmobiliteit te monitoren. Daarnaast was Jan Willem mede-indiener van twee amendementen van de SGP. Daarmee werd aandacht gevraagd voor de dorpen in onze gemeente en voor het betrekken van lokale ondernemers.

  Lees verder
 3. pexels-olena-bohovyk-3686797.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 20 april 2023

  Aanpassingen in voorstel cpo, Ede omarmt gezamenlijke zelfbouw

  Tijdens de PDE van donderdag 13 april besloot de gemeenteraad over cpo, dat staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Dat is een manier waarop een groep mensen zelf hun huizen gaat bouwen. Het voorstel van het college werd op een aantal cruciale punten gewijzigd door de raad. Raadslid Bram van der Beek neemt u in deze blog mee in het (aangepaste) voorstel.
  Lees verder

  Labels: , ,