Berichten over Daan Weststrate

 1. onderwijs 624x270
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 24 februari 2022

  Raad maakt geld vrij voor investeringen in luchtkwaliteit klaslokalen

  Tijdens de gemeenteraadsvergadering van vanavond heeft de gemeenteraad unaniem besloten om vrijgekomen krediet van ruim 2 ton te gebruiken om de luchtkwaliteit in klaslokalen in het basisonderwijs te verbeteren d.m.v. luchtventilatie en luchtfiltratie. Een voorstel daartoe werd ingediend door raadslid Daan Weststrate en werd mede ingediend door alle raadsfracties. 

  Lees verder
 2. 20190920 Arbeidsmigranten op KennisCampus - PTC+.JPG
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 10 februari 2022

  Vragen naar stand proces (her)bestemming voormalig PTC+-gebouw

  Twee en half jaar geleden heeft het college toestemming gegeven voor huisvesting van arbeidsmigranten in het voormalig PTC+-gebouw aan de Zandlaan in Ede. Het gebouw zou 2 jaar worden gebruikt om arbeidsmigranten te huisvesten. Onder bepaalde voorwaarden zou deze termijn met drie jaar verlengd kunnen worden. 5 maanden geleden waren deze 2 jaar voorbij en was nog niet voldaan aan de voorwaarden om de termijn te verlengen. Gisteren heeft een schouw plaatsgevonden om te kijken naar de mogelijkheden van het gebouw. Een goed moment om in het vragenuurtje het college te vragen of en zo ja wanneer de overeenkomst beëindigd zal worden.

  Lees verder
 3. Hoogspanningslijnen Daan Weststrate 1
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 10 februari 2022

  Vragen na volgende vertraging ondergronds brengen hoogspanningslijn

  Het ondergronds brengen van de hoogspanningslijn boven Ede loopt opnieuw vertraging op. Netbeheerder Liander en de gemeente Ede onderzoeken momenteel of werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor de uitbreiding van het stroomnet in Ede-west gecombineerd kunnen worden met het ondergronds brengen van de hoogspanningskabel. Dit levert een vertraging op waarvan nog niet bekend is hoe lang deze duurt. Reden om hierover, samen met de VVD, vragen te stellen.

  Lees verder
 4. Basisonderwijs
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 14 januari 2022

  Mogelijk luchtreinigers in Edese klaslokalen na mondelinge vragen

  Op 10 januari jl. zijn de lessen in basisscholen en middelbare scholen weer opgestart. Het is fijn dat kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes weer zien en weer fysiek les krijgen van de meester, juf of eigen docent. Tegelijkertijd leven er bij ouders, leerkrachten en docenten zorgen over het openen van de scholen in het licht van de hoge besmettingscijfers van de laatste periode. Dat was voor mij raadslid Daan Weststrate de reden om hierover vragen te stellen in het vragenuurtje tijdens de gemeenteraadsvergadering.  

  Lees verder
 5. 20190920 Arbeidsmigranten op KennisCampus - PTC+.JPG
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 10 september 2021

  Hoe nu verder met huisvesting arbeidsmigranten aan de KennisCampus?

  Twee jaar geleden, op 10 september 2019, heeft het college toestemming gegeven voor huisvesting van arbeidsmigranten in het voormalig PTC+-gebouw aan de Zandlaan in Ede. Het gebouw zou 2 jaar worden gebruikt om arbeidsmigranten te huisvesten. Onder bepaalde voorwaarden zou deze termijn met drie jaar verlengd kunnen worden. Nu de 2 jaar voorbij zijn, is het nog niet duidelijk of er al een besluit is genomen of dit gebouw op de KennisCampus nog 3 jaar hiervoor gebruikt wordt. Reden voor raadslid Daan Weststrate om hier weer raadsvragen over te stellen.
  Lees verder
 6. Overheid-World-Food-center.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 9 september 2021

  Realisatie World Food Center Experience

  Over 23 dagen neem ik deel aan een marathon. Dit zeggen, lijkt al een hele prestatie maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Voordat deze 42 km en 195 meter ook daadwerkelijk afgelegd zijn, is hier wel het e.e.a. aan vooraf gegaan. Het begon met een droom en een ambitie. Vanavond, na jaren van voorbereiding, spreken we in de gemeenteraad over of wij in kunnen stemmen met het World Food Center Experience (WFCE). In de afgelopen jaren heb ik ook het idee gehad dat we als gemeenteraad aan een marathon bezig zijn geweest en dat vanavond een belangrijke stap richting de finish gezet kan worden.

  Lees verder
 7. 2021 07 reclamezuil motie
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 16 juli 2021

  Gemeenteraad strijdt tegen lichtvervuiling

  Sinds 17 mei jl. zijn er langs de doorgaande wegen in de kern Ede 10 lichtgevende reclamezuilen geplaats. Ze zijn niet te missen. Waar voorheen op enkele locaties heen-en-weer bewegende reclamedoeken stonden, zijn er nu lichtbakken neergezet. Middels het indienen van vragen en een motie heb ik, samen met vier andere partijen, het college opdracht gegeven om hier iets aan te gaan doen. Lees hier verder.

  Lees verder
 8. 2021 06 ede centrum
  portretdaan.png portretannemiek.png
  Door Daan Weststrate, Annemiek Stam op 21 juni 2021

  Ede Centrum; groen en gastvrij én sociaal

  Herken je dit; je loopt in het centrum van Ede en staat regelmatig stil om een praatje te maken (volgens mijn kinderen doe ik dat veel te vaak). En wat is het fijn dat we ook weer met elkaar af kunnen spreken om een terrasje te pakken. De Edese ondernemers verdienen een groot compliment voor de voortdurende aanpassingen die ze moesten doen om overeind te blijven in de crisis

  Lees verder
 9. 2021 03 Daan vragen incidenten Nationale Nederlanden
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 24 maart 2021

  Vragen over incidenten op en rond terrein Nationale Nederlanden

  In de afgelopen dagen is er twee keer een incident geweest waarbij er één of meerdere personen het terrein van voormalige kantoor van Nationale Nederlanden (Loevestein 33) zijn opgegaan en het leegstaande pand zijn binnengedrongen. Beide keren rukten de hulpdiensten uit. Bij het laatste incident is er ook iemand gewond geraakt door een persoon uit het leegstaande pand is gevallen wat op dit moment omgebouwd wordt tot woningen. Aangezien het bouwterrein in een woonwijk staat, leverde beide incidenten en het uitrukken van de hulpdiensten de nodige onrust op voor de buurt. Dit was voor mij aanleiding om namens de ChristenUnie tijdens het vragenuurtje hier vragen over te stellen aan het college.

  Lees verder
 10. WhatsApp Image 2021-03-12 at 12.16.10.jpeg

  Campagnezaterdag: Een economie die draait om mensen

  Vandaag was onze laatste campagnezaterdag. De laatste flyer rondbrengen in de wijken van Ede. Spontane gesprekken, met inachtneming van de coronaregels op straat, over het hoe en wat van de ChristenUnie. En bezoeken die we brachten aan ondernemers. 

  Lees verder