Berichten geschreven door Dirjanne van Drongelen

 1. man-g9448146cf_1280.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 19 november 2021

  Inzet tegengaan dak- en thuisloosheid verbetert langzamerhand

  Op donderdag 18 november sprak de gemeenteraad opnieuw over de visie op maatschappelijke opvang in onze regio. Vorig jaar juli kwam al een voorstel naar de raad. Omdat het debat hierover voor veel onduidelijkheid zorgde werd er toen niet over gestemd. Hoe dat ging leest u hier.  
  In het afgelopen jaar is er onder andere door het organiseren van werkconferenties ingezet op een aangepast voorstel, waar nu dus ook in de raad over gesproken is. Namens de ChristenUnie voerde Dirjanne van Drongelen het woord.

  Lees verder
 2. Markt in coronatijd.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 5 oktober 2021

  Raadsvragen over de toegankelijkheid CoronaToegangsbewijs

  Sinds zaterdag 25 september is een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig voor een bezoek aan culturele instellingen, horeca, sportwedstrijden en evenementen. De verantwoordelijkheid hierop te controleren ligt bij ondernemers en organisatoren. Handhaving of dit ook daadwerkelijk gebeurt, is een taak van de gemeente.

  Lees verder
 3. 2021 07 Hoenderloo groep AZC
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png portretannemiek.png
  Door Dirjanne van Drongelen, Annemiek Stam op 12 juli 2021

  Ede krijgt asielzoekerscentrum

  Ede krijgt een AZC. Het is de bedoeling dat 200 asielzoekers en ruim 300 arbeidsmigranten de komende jaren kunnen wonen op de Kop van Deelen in Deelen. Pluryn heeft de voormalige JeugdzorgPlus-locatie verkocht aan Rosewood Investments, die er op termijn een woon-zorglocatie van wil maken.

  Lees verder
 4. 2021 05 opvangstop arbeidsmirgranten.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 12 mei 2021

  Opvangstop dakloze arbeidsmigranten

  In het afgelopen jaar is het er regelmatig ingestampt: blijf thuis! Maar hoe doe je dat als je geen thuis hebt? Voor duizenden mensen een reële vraag. Daarom heeft raadslid Dirjanne van Drongelen raadsvragen gesteld. 

  Lees verder
 5. WhatsApp Image 2021-03-12 at 12.16.10.jpeg

  Campagnezaterdag: Een economie die draait om mensen

  Vandaag was onze laatste campagnezaterdag. De laatste flyer rondbrengen in de wijken van Ede. Spontane gesprekken, met inachtneming van de coronaregels op straat, over het hoe en wat van de ChristenUnie. En bezoeken die we brachten aan ondernemers. 

  Lees verder
 6. Dirjanne van Drongelen TK2021 - 16-9.png
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 11 maart 2021

  De drie 'speerpunten' van Dirjanne

  Wat raakt haar? Waar wil zij zich voor inzetten? Kandidaat voor de ChristenUnie voor de Tweede Kamer verkiezingen, Dirjanne van Drongelen. 

  Lees verder
 7. 20210305_103018.jpg

  Campagnezaterdag: Kiezen voor de schepping

  Vandaag was onze tweede campagnezaterdag. We brachten in groepen flyers rond in verschillende wijken in Ede, Bennekom en Lunteren. Deden mee aan de regiorace van de ChristenUnie maar hadden ook de actie 'Tegel eruit. Planten erin'. 

  Lees verder
 8. 2021 03 blog migratie.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 5 maart 2021

  Kiezen voor wat echt telt: rechtvaardiger migratiebeleid

  Regelmatig probeer ik me er een voorstelling van te maken: Dreigende omstandigheden, leven in angst, uiteindelijk de keuze maken om alles achter te laten en weg te vluchten van huis. Daarna een plek vinden waar onderdak is. Eerst misschien nog wel opgelucht zijn, iets van veiligheid ervaren. En dan de confrontatie met gebrek aan voorzieningen, barre weersomstandigheden.

  Lees verder
 9. 202102 Vier de liefde
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 15 februari 2021

  Vier de liefde!

  Op zaterdag 13 februari hebben Dirjanne van Drongelen, Cora Otter en Sandra Kooij bij vijf Edese stellen een 'Vier de liefde-pakket' bezorgd. Aanleiding hiervoor is Valentijnsdag, een dag in het jaar waarop de liefde extra wordt gevierd.

  Lees verder
 10. city-438393_1920.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 25 januari 2021

  In gesprek mét: oproep tot een brede dialoog over LHBTI

  Op donderdagavond 21 januari werd in de gemeenteraad gesproken over sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI'ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen). Aanleiding hiervoor is de initiatiefnota die enkele partijen hebben ingediend om Ede aan te merken als Regenbooggemeente. Dat houdt in dat gemeente Ede specifiek beleid gaat maken, gericht op de sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI-ers. 
  Lees verder