Berichten over Vluchtelingen

 1. Asielzoekerscentrum spiegel.jpg
  portretannemiek.png portretniek.png
  Door Annemiek Stam, Niek van den Brink op 21 april 2023

  Informatieve sessie over initiatiefvoorstel permanente opvang asielzoekers

  Op donderdag 20 april jongstleden presenteerde ChristenUnie Ede, samen met een aantal andere partijen, een initiatiefvoorstel om te komen tot een permanente opvanglocatie voor asielzoekers. Een locatie die - als alles doorgaat - open zal gaan als de locatie in Deelen sluit (over 5 jaar).

  Lees verder
 2. Asielzoekerscentrum tafelvoetbal.jpg
  portretannemiek.png portretniek.png
  Door Annemiek Stam, Niek van den Brink op 14 oktober 2022

  Naar een permanent, kleinschalig asielzoekerscentrum in Ede

  Tijdens de PDE van 13 oktober besprak de gemeenteraad wat de gemeente Ede kan doen om bij te dragen aan het verlichten van de opvangcrisis. Namens onze fractie voerden Annemiek Stam en Niek van den Brink het woord.

  Lees verder
 3. Asielzoekerscentrum.jpg
  portretannemiek.png
  Door Annemiek Stam op 22 augustus 2022

  De koffers (uit)pakken

  Waarschijnlijk zijn bij de meeste vakantiegangers de koffers uitgepakt en is de was gedaan. Langzaamaan komt de structuur van alledag weer terug. Ik doe in ieder geval een poging. Wat is het een zegen om tot rust te kunnen komen en om op vakantie te kunnen gaan! Ondertussen blijven de foto’s en berichten binnenkomen over mensen die met of zonder koffer heen en weer gesleept worden.

  Lees verder
 4. 2021 03 blog migratie.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 5 maart 2021

  Kiezen voor wat echt telt: rechtvaardiger migratiebeleid

  Regelmatig probeer ik me er een voorstelling van te maken: Dreigende omstandigheden, leven in angst, uiteindelijk de keuze maken om alles achter te laten en weg te vluchten van huis. Daarna een plek vinden waar onderdak is. Eerst misschien nog wel opgelucht zijn, iets van veiligheid ervaren. En dan de confrontatie met gebrek aan voorzieningen, barre weersomstandigheden.

  Lees verder