Berichten over Niek van den Brink

 1. truck-g349587182_1920.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 27 november 2021

  Zero-emissiezone stadslogistiek – De inzet van de ChristenUnie

  Donderdag 25 november besprak de gemeenteraad het voorstel om te komen tot een Zero-emissiezone in Ede per 1 januari 2026. De ChristenUnie is voorstander van de invoering ervan. Tegelijkertijd leven er vragen over dit voornemen. In deze blog worden er een aantal van deze vragen beantwoord.

  Lees verder
 2. 2021 06 RES.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 22 november 2021

  Raadsbijdrage over de Transitievisie Warmte

  We werken aan een Ede dat in 2050 aardgasvrij is. Daarom besprak de gemeenteraad de transitievise Warmte. Niek van de Brink sprak de volgende bijdrage uit. 

  Lees verder
 3. 2021 09 - Speelbeleidsplan.jpg
  portretniek.png Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink, Sandra Kooij op 29 september 2021

  Het speelbeleidsplan. Door de ChristenUnie met méér visie en ambitie.

  We hebben er lang op moeten wachten, maar we hebben een nieuw speelbeleidsplan in Ede! Op aandringen van de ChristenUnie bleef het niet alleen bij aandacht voor spelen. Door onze aanpassingen kwam er meer visie en ambitie in het beleidsplan te staan. 

  Lees verder
 4. 2021 09 Kerkweg goed
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 16 september 2021

  Afsluiting overgang kerkweg: gemakkelijke oplossingen zijn er niet

  Op 16 september vergaderde de gemeenteraad van Ede over de motie “Alternatief voor sluiting spoorwegovergang Kerkweg”. Voor de afsluiting van de overgang aan de kerkweg zijn geen gemakkelijke oplossingen. Raadslid Niek van de Brink sprak de volgende bijdrage uit. 

  Lees verder
 5. 2021 07 fietsroute.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 9 juli 2021

  De dure doorfietsroute: doorgaan met dit project?!

  Wellicht heeft u het al vernomen via de media: de doorfietsroute tussen Ede en Wageningen is duurder uitgevallen dan gedacht. Een forse kostenoverschrijding dat in de miljoenen loopt. Toch is de ChristenUnie van mening dat de doorfietsroute een dusdanige meerwaarde heeft dat deze gerealiseerd zou moeten worden. We leggen graag uit waarom.

  Lees verder
 6. 2021 05 congreshal bennekom.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 19 mei 2021

  Nieuwe invulling voor de congreshal in Bennekom

  De congreshal van de Jehova’s getuigen staat al geruime tijd leeg. Een blokkendoos met veel parkeerplaatsen erom heen. Het wordt tijd dat daar een nieuwe bestemming voor komt. Er liggen mooie plannen waar de fractie van de ChristenUnie van harte ‘ja’ tegen zegt.

  Lees verder
 7. 2021 02 blog wonen.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 9 maart 2021

  Kiezen voor wat echt telt: Wonen

  Heel veel mensen komen maar moeizaam aan een passende woning. Dit terwijl een dak boven je hoofd en een plek dat je ‘thuis’ kunt noemen essentieel is voor een goed leven. Ik weet uit eigen ervaring dat het vinden van een woning erg lastig kan zijn. 

  Lees verder
 8. 202102 Kantoor transformatie
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 19 februari 2021

  Raadsvragen over transformatie kantoorpanden naar woningen

  In Ede kampen we -net als in veel andere delen van het land- met een woningtekort. Eind 2019 pleitte de ChristenUnie in een motie om een voortrekkersrol op te pakken in de regio als het gaat om het ombouwen van leegstaande kantoorpanden naar woningen.  Raadslid Niek van den Brink stelde daarom raadsvragen aan het college.

  Lees verder
 9. forest-1208296_1920.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 2 februari 2021

  Inzetten op herstel van historische wildwal in Lunteren

  Een deel van de historische wildwal in Lunteren is vertrapt en beschadigd. De teleurstelling en verontwaardiging is groot. De wildwal vertelt veel over het verleden van de Veluwe en heeft een belangrijke ecologische functie. Redenen genoeg om daar zuinig op te zijn. Er hebben werkzaamheden plaatsgevonden op het terrein van De Werelt. Helaas is de wildwal daarbij onvoldoende beschermd en beschadigd geraakt. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen en de publicatie van een artikel van de Vrienden van het Luntersche Bosch, stellen de raadsleden Van den Brink en Van den Berg (GL) raadsvragen aan het college.

  Lees verder
 10. condominium-690086_1920.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 11 december 2020

  Een betaalbare woning in Ede vinden, binnenkort weer haalbaar?!

  Het is voor veel mensen met een bescheiden inkomen lastig om aan een passende woning te komen. Als je wilt huren zijn de wachtlijsten lang en als je wilt kopen heb je te maken met hele hoge huizenprijzen. In Ede zijn we daarom bezig met twee ‘instrumenten’ om goedkope woningen beschikbaar te krijgen en te houden voor mensen met een bescheiden inkomen. Deze instrumenten heten ‘doelgroepenverordening’ en ‘koopgarant’. Raadslid Niek van den Brink legt uit waarom de ChristenUnie blij is met deze maatregelen.

  Lees verder