Berichten over Cora Otter

 1. f31c6ce8-0963-474f-8254-cdd17054ccde.jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 28 februari 2022

  ChristenUnie overhandigt verkiezingsprogramma in gewone- en gesproken taal

  De ChristenUnie vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom hebben we ons verkiezingsprogramma samengevat in eenvoudige taal. Het eerste exemplaar overhandigden we deze week aan Elbert Verhaaf, hij is vanaf de start actief voor Onderling Sterk (de belangenclub door en voor mensen met een verstandelijke beperking).

  Lees verder
 2. team-gedded6672_1280.jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 20 december 2021

  Column kerkvenster: 'Heb aandacht voor elkaar'

  Fractievoorzitter Cora Otter sprak op 6 december de column 'Heb aandacht voor elkaar' uit bij het radioprogramma Kerkvenster. Lees hier haar hele column. 

  Lees verder
 3. WhatsApp Image 2021-11-17 at 10.21.33 AM.jpeg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 29 november 2021

  Motie voor meer 'heldere taal' door de gemeente

  'Van onrust tot paniek tot een brief ongelezen wegleggen. In de tijd dat ik in de psychiatrie werkte, heb ik deze reacties regelmatig gezien bij de cliënten die ik begeleidde op het moment dat er post kwam van de gemeente met een beschikking, informatie over mogelijke toeslagen of het verlengen van een identiteitsbewijs.' Daarom diende fractievoorzitter Cora Otter een motie in om dit beter te gaan regelen. 

  Lees verder
 4. 2021 07 armoede beleid.jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 14 juli 2021

  Armoedebeleid in Ede, weer wat verbeterd!

  Ede kent een goed minimabeleid. Maar er zijn altijd zaker die beter kunnen. Daarom zijn we blij met het resultaat, dat drie moties zijn aangenomen die het armoedebeleid weer wat verbeteren. Benieuwd naar de moties? Lees hier verder. 

  Lees verder
 5. 2021 02 blog armoede.jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 2 maart 2021

  Kiezen voor wat écht telt: Armoede

  In mijn studententijd ging ik in Ede op kamers wonen. Een mooie tijd was dat: ik had het naar m’n zin in de studie en woonde met gezellige huisgenoten. We deelden lief en leed. Een tijd die ik niet had willen missen maar financieel was het wel lastig. 

  Lees verder
 6. 202102 Vier de liefde
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 15 februari 2021

  Vier de liefde!

  Op zaterdag 13 februari hebben Dirjanne van Drongelen, Cora Otter en Sandra Kooij bij vijf Edese stellen een 'Vier de liefde-pakket' bezorgd. Aanleiding hiervoor is Valentijnsdag, een dag in het jaar waarop de liefde extra wordt gevierd.

  Lees verder
 7. Cora Otter - brede banner.png
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 12 januari 2021

  Ambities voor 2021

  Onze ambities voor 2021. Daar werdt onze fractievoorzitter Cora Otter naar gevraagd door de krant EdeStad. We willen voortgang, stappen zetten. Zowel kwalitatief als kwantitatief. 

  Lees verder
 8. IMG_20201211_134738.jpg
  portretcora.png Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Cora Otter, Dirjanne van Drongelen op 14 december 2020

  Ondertekening intentieverklaring Waardig Ouder Worden 2.0 met KBO Ede

  Op vrijdag 11 december 2020 ondertekenden de ChristenUnie en de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) in Ede een intentieverklaring waarin zij afspreken zich in te zetten voor een lokaal actieplan ‘Waardig Ouder Worden 2.0.’ Lees hier verder waarom wij als fractie ons in willen zetten voor een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen. 

  Lees verder
 9. Cora Otter - brede banner.png
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 16 november 2020

  Column: 'De armen zullen jullie altijd bij je hebben…'

  Woorden die Jezus sprak in Marcus 5, en nog elke dag blijkt hoe waar die woorden zijn. Ik ben geen wereldleider die fundamentele ongelijkheid groots aan kan pakken, maar ben wel raadslid in Ede. En op die plek zet ik me in om armoede in mijn eigen omgeving aan te pakken. Want: “De armen zullen jullie altijd bij je hebben….” Dit zijn de afsluitende woorden welke raadslid Cora Otter gisteravond uitsprak als gesproken column in het radioprogramma ‘Kerkvenster’. Lees hier haar hele column terug. 

  Lees verder
 10. Zorg voor de schepping.jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 29 oktober 2020

  Begroting 2021 - ‘Aandacht voor wat echt telt’

  Vanavond besprak de Edese gemeenteraad de begroting voor 2021. Een belangrijk debat in een bijzondere tijd. Deze programmabegroting geeft een overzicht van de te verwachten inkomsten en uitgaven van de gemeente Ede voor het komende jaar 2021. Deze begroting gaat voor de gemeente Ede om ruim € 450 miljoen euro. Ieder jaar wordt een nieuwe begroting voor het komende jaar vastgesteld met daarin een financieel doorkijkje naar de 3 jaren erna. In de begroting staat wat de gemeente wil bereiken, hoe ze dat gaat doen en hoeveel geld daarvoor wordt uitgetrokken. Lees hier de bijdrage van de ChristenUnie terug, uitgesproken door fractievoorzitter Cora Otter. 

  Lees verder