Berichten over Energietransitie

 1. Cora Otter - brede banner.png
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 12 januari 2021

  Ambities voor 2021

  Onze ambities voor 2021. Daar werdt onze fractievoorzitter Cora Otter naar gevraagd door de krant EdeStad. We willen voortgang, stappen zetten. Zowel kwalitatief als kwantitatief. 

  Lees verder
 2. Bram van der Beek - brede banner.png
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 28 november 2020

  Duurzame energie óók voor minima

  Voor mensen met spaargeld op de rekening is het makkelijker meekomen in de energietransitie. Als je elke maand al nauwelijks rond komt, dan zijn de bedragen die genoemd worden om je huis te moeten isoleren vaak onhaalbaar hoog. Ook kan er wel eens scheef worden gekeken naar de hybride of elektrische autos die aan het einde van het jaar nog met belastingvoordeel de winkel uitvliegen. ChristenUnie Ede is van mening dat de voordelen van de energietransitie ook voor minima meer haalbaar moeten zijn. Een inclusieve energietransitie daar zijn wij voor! Lees hier de bijdrage van raadslid Bram van der Beek. 

  Lees verder
 3. Zonnepanelen.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 6 november 2020

  'Gemeente moet regierol oppakken voor energietransitie'

  In de wind- en zonnewijzer biedt de gemeente tot maximaal 40 hectare ruimte aan grote zonnevelden in de huidige bestuursperiode 2018-2022. De gemeenteraad mocht zich gisteravond uitspreken over het resultaat van de selectieprocedure: drie aanmeldingen voor in totaal 22,1 hectare. Lees hier de bijdrage van raadslid Niek van den Brink.

  Lees verder
 4. Zonnepanelen op dak
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 31 oktober 2020

  Evenwicht zoeken in het energievraagstuk

  De gevolgen van klimaatverandering zien we om ons heen. In ons land lukt het aardig om deze gevolgen aan te pakken. Soms kunnen we zelfs genieten van warmere dagen in oktober. De keerzijde is dat de schadelijke gevolgen met name door kwetsbare mensen en de natuur worden gevoeld. Omschakeling naar duurzame energie is nodig. Deze omschakeling stelt ons vervolgens voor een ruimte-vraag. Waar zijn er mogelijkheden voor verduurzaming? Gaat dit ten koste van schaarse ruimte? De natuur en agrarisch landschap? Hieronder delen we graag de uitgangspunten en de zoektocht van onze fractie aangaande het energievraagstuk.

  Lees verder