-
Inzet tegengaan dak- en thuisloosheid verbetert langzamerhand
Lees verderOp donderdag 18 november sprak de gemeenteraad opnieuw over de visie op maatschappelijke opvang in onze regio. Vorig jaar juli kwam al een voorstel naar de raad. Omdat het debat hierover voor veel onduidelijkheid zorgde werd er toen niet over gestemd. Hoe dat ging leest u hier.
In het afgelopen jaar is er onder andere door het organiseren van werkconferenties ingezet op een aangepast voorstel, waar nu dus ook in de raad over gesproken is. Namens de ChristenUnie voerde Dirjanne van Drongelen het woord. -
Raadsvragen over de toegankelijkheid CoronaToegangsbewijs
Lees verderSinds zaterdag 25 september is een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig voor een bezoek aan culturele instellingen, horeca, sportwedstrijden en evenementen. De verantwoordelijkheid hierop te controleren ligt bij ondernemers en organisatoren. Handhaving of dit ook daadwerkelijk gebeurt, is een taak van de gemeente.
-
Ede krijgt asielzoekerscentrum
Lees verderEde krijgt een AZC. Het is de bedoeling dat 200 asielzoekers en ruim 300 arbeidsmigranten de komende jaren kunnen wonen op de Kop van Deelen in Deelen. Pluryn heeft de voormalige JeugdzorgPlus-locatie verkocht aan Rosewood Investments, die er op termijn een woon-zorglocatie van wil maken.
-
Opvangstop dakloze arbeidsmigranten
Lees verderIn het afgelopen jaar is het er regelmatig ingestampt: blijf thuis! Maar hoe doe je dat als je geen thuis hebt? Voor duizenden mensen een reële vraag. Daarom heeft raadslid Dirjanne van Drongelen raadsvragen gesteld.
-
Campagnezaterdag: Een economie die draait om mensen
Lees verderVandaag was onze laatste campagnezaterdag. De laatste flyer rondbrengen in de wijken van Ede. Spontane gesprekken, met inachtneming van de coronaregels op straat, over het hoe en wat van de ChristenUnie. En bezoeken die we brachten aan ondernemers.
-
De drie 'speerpunten' van Dirjanne
Lees verderWat raakt haar? Waar wil zij zich voor inzetten? Kandidaat voor de ChristenUnie voor de Tweede Kamer verkiezingen, Dirjanne van Drongelen.
-
Kiezen voor wat echt telt: rechtvaardiger migratiebeleid
Lees verderRegelmatig probeer ik me er een voorstelling van te maken: Dreigende omstandigheden, leven in angst, uiteindelijk de keuze maken om alles achter te laten en weg te vluchten van huis. Daarna een plek vinden waar onderdak is. Eerst misschien nog wel opgelucht zijn, iets van veiligheid ervaren. En dan de confrontatie met gebrek aan voorzieningen, barre weersomstandigheden.
-
Vier de liefde!
Lees verderOp zaterdag 13 februari hebben Dirjanne van Drongelen, Cora Otter en Sandra Kooij bij vijf Edese stellen een 'Vier de liefde-pakket' bezorgd. Aanleiding hiervoor is Valentijnsdag, een dag in het jaar waarop de liefde extra wordt gevierd.
-
Met jongeren in gesprek over lokale democratie
Lees verderOp maandag 14 december werden door enkele raadsleden en een afvaardiging van de Jongerenraad gastlessen gegeven op Het Streek Lyceum. Tijdens een lesuur maatschappijleer zijn zeven klassen havo 4 en vwo 5 meegenomen in de werking van de gemeentelijke politiek en welke rol jongeren daarin kunnen hebben. Namens de ChristenUnie hebben raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen een bijdrage geleverd aan de lessen.
-
Herstel begint met een huis. Voorstellen voor het voorkomen van dakloosheid.
Lees verderIeder persoon die op straat is komen te leven, heeft zijn of haar eigen verhaal met tegenslag. Een echtscheiding, een faillissement, psychische problemen of een combinatie van die dingen; je raakt je huis kwijt en komt op straat te staan. Het verlies van een huis zorgt vaak voor verergering van de problemen. In dit artikel stelt Dirjanne van Drongelen samen met Don Ceder (beide kandidaat voor de aankomende Tweede Kamer verkiezingen) een aantal voorstellen voor om dakloosheid te voorkomen.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende pagina