Berichten over Dirjanne van Drongelen

 1. man-g9448146cf_1280.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 19 november 2021

  Inzet tegengaan dak- en thuisloosheid verbetert langzamerhand

  Op donderdag 18 november sprak de gemeenteraad opnieuw over de visie op maatschappelijke opvang in onze regio. Vorig jaar juli kwam al een voorstel naar de raad. Omdat het debat hierover voor veel onduidelijkheid zorgde werd er toen niet over gestemd. Hoe dat ging leest u hier.  
  In het afgelopen jaar is er onder andere door het organiseren van werkconferenties ingezet op een aangepast voorstel, waar nu dus ook in de raad over gesproken is. Namens de ChristenUnie voerde Dirjanne van Drongelen het woord.

  Lees verder
 2. Markt in coronatijd.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 5 oktober 2021

  Raadsvragen over de toegankelijkheid CoronaToegangsbewijs

  Sinds zaterdag 25 september is een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig voor een bezoek aan culturele instellingen, horeca, sportwedstrijden en evenementen. De verantwoordelijkheid hierop te controleren ligt bij ondernemers en organisatoren. Handhaving of dit ook daadwerkelijk gebeurt, is een taak van de gemeente.

  Lees verder
 3. 2021 07 Hoenderloo groep AZC
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png portretannemiek.png
  Door Dirjanne van Drongelen, Annemiek Stam op 12 juli 2021

  Ede krijgt asielzoekerscentrum

  Ede krijgt een AZC. Het is de bedoeling dat 200 asielzoekers en ruim 300 arbeidsmigranten de komende jaren kunnen wonen op de Kop van Deelen in Deelen. Pluryn heeft de voormalige JeugdzorgPlus-locatie verkocht aan Rosewood Investments, die er op termijn een woon-zorglocatie van wil maken.

  Lees verder
 4. 2021 05 opvangstop arbeidsmirgranten.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 12 mei 2021

  Opvangstop dakloze arbeidsmigranten

  In het afgelopen jaar is het er regelmatig ingestampt: blijf thuis! Maar hoe doe je dat als je geen thuis hebt? Voor duizenden mensen een reële vraag. Daarom heeft raadslid Dirjanne van Drongelen raadsvragen gesteld. 

  Lees verder
 5. WhatsApp Image 2021-03-12 at 12.16.10.jpeg

  Campagnezaterdag: Een economie die draait om mensen

  Vandaag was onze laatste campagnezaterdag. De laatste flyer rondbrengen in de wijken van Ede. Spontane gesprekken, met inachtneming van de coronaregels op straat, over het hoe en wat van de ChristenUnie. En bezoeken die we brachten aan ondernemers. 

  Lees verder
 6. Dirjanne van Drongelen TK2021 - 16-9.png
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 11 maart 2021

  De drie 'speerpunten' van Dirjanne

  Wat raakt haar? Waar wil zij zich voor inzetten? Kandidaat voor de ChristenUnie voor de Tweede Kamer verkiezingen, Dirjanne van Drongelen. 

  Lees verder
 7. 2021 03 blog migratie.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 5 maart 2021

  Kiezen voor wat echt telt: rechtvaardiger migratiebeleid

  Regelmatig probeer ik me er een voorstelling van te maken: Dreigende omstandigheden, leven in angst, uiteindelijk de keuze maken om alles achter te laten en weg te vluchten van huis. Daarna een plek vinden waar onderdak is. Eerst misschien nog wel opgelucht zijn, iets van veiligheid ervaren. En dan de confrontatie met gebrek aan voorzieningen, barre weersomstandigheden.

  Lees verder
 8. 202102 Vier de liefde
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 15 februari 2021

  Vier de liefde!

  Op zaterdag 13 februari hebben Dirjanne van Drongelen, Cora Otter en Sandra Kooij bij vijf Edese stellen een 'Vier de liefde-pakket' bezorgd. Aanleiding hiervoor is Valentijnsdag, een dag in het jaar waarop de liefde extra wordt gevierd.

  Lees verder
 9. people-2557399_1920.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen, Sandra Kooij op 18 december 2020

  Met jongeren in gesprek over lokale democratie

  Op maandag 14 december werden door enkele raadsleden en een afvaardiging van de Jongerenraad gastlessen gegeven op Het Streek Lyceum. Tijdens een lesuur maatschappijleer zijn zeven klassen havo 4 en vwo 5 meegenomen in de werking van de gemeentelijke politiek en welke rol jongeren daarin kunnen hebben. Namens de ChristenUnie hebben raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen een bijdrage geleverd aan de lessen.

  Lees verder
 10. people-4606605_1920.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 16 december 2020

  Herstel begint met een huis. Voorstellen voor het voorkomen van dakloosheid.

  Ieder persoon die op straat is komen te leven, heeft zijn of haar eigen verhaal met tegenslag. Een echtscheiding, een faillissement, psychische problemen of een combinatie van die dingen; je raakt je huis kwijt en komt op straat te staan. Het verlies van een huis zorgt vaak voor verergering van de problemen. In dit artikel stelt Dirjanne van Drongelen samen met Don Ceder (beide kandidaat voor de aankomende Tweede Kamer verkiezingen) een aantal voorstellen voor om dakloosheid te voorkomen. 

  Lees verder