Berichten over Coronavirus

 1. 20200701 Mark Smidt - column
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 1 juli 2020

  Hoe is het met... Mark als ondernemer en sportbestuurder in coronatijd?

  Hoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag neemt Mark Smidt ons mee als (zorg)ondernemer, voorzitter van korfbalvereniging CKV Reehorst '45 en als vader en blikt terug op de afgelopen tijd. Mark Smidt: "Niets is wat het lijkt. Wat zeker was, werd onzeker. Veilig gevoel werd verruild voor een onbestemd gevoel. Samen leven met familie en vrienden zat er niet in, laat staan kerkgang. Terugkijkend ervaar ik dankbaarheid."

  Lees verder
 2. pien_alternatief.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 18 juni 2020

  Hoe is het met... Pien als gezinshuisouder in coronatijd?

  Hoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag neemt Pien ons mee en blikt terug op de afgelopen tijd. Pien van der Hoff: "Ik hoorde vriendinnen om me heen vertellen hoe ze eindelijk toekwamen aan uitzoeken of nadenken over vragen waar ze eerst niet aan toekwamen. Voor ons was het overleven. Totale lockdown, omdat de kinderen ook niet meer naar hun weekendgezinnen mochten en we dus 24/7 on the job waren.”

  Lees verder
 3. 20200522 Rene Visser - column coronacrisis.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 22 mei 2020

  Hoe is het met... René als wijkpionier in coronatijd?

  Hoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag neemt René ons mee en blikt terug op de afgelopen tijd. René Visser: "Niet vaker heb ik zo vaak op TV of in kranten de oproep tot solidariteit gehoord. Straten zoeken elkaar op, buren kijken naar elkaar om. In korte tijd schieten wijkinitiatieven als paddenstoelen de grond uit. Binnen enkele weken herontdekken we de kracht van het gezegde ‘een goede buur is beter dan een verre vriend!"

  Lees verder
 4. Gezin aan keukentafel met huiswerk
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 15 mei 2020

  Hoe is het met... Eelco als pastoraal toeruster en jeugdwerker in een kerk in coronatijd?

  Hoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag neemt Eelco ons mee en blikt terug op de afgelopen tijd. Eelco Poelarends: "Een tijdje geleden postte ik op facebook dat deze coronatijd me doet denken aan één groot kloosterweekend. Iedereen zit in quarantaine in zijn eigen kloostercel (of woning). Het klinkt misschien wat vreemd als je ons gezinsleven op dit moment zou zien - met vier jonge kinderen en een baby op komst - maar ik voel rust.

  Lees verder
 5. Ede Centrum - winkelend publiek

  Wees loyaal - koop lokaal

  Lokale ondernemers hebben het zwaar. Winkels worden door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen veel minder bezocht, bedrijven krijgen nauwelijks opdrachten en wijzelf houden de hand op de knip. Producten worden nog wel besteld, maar vaak niet bij de lokale ondernemer. De ChristenUnie wil iedereen blijvend oproepen om vooral lokaal inkopen te doen. "Mocht je niet naar de winkels toe kunnen of willen, bekijk dan even de site van een lokale ondernemer. Veel ondernemers bieden nu ook online hun diensten aan of bezorgen aan huis. Neem een minuutje extra en laat bol.com even links liggen."

  Lees verder
 6. onderwijs 624x270
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 6 mei 2020

  Hoe is het met... Martijn als leerkracht in coronatijd?

  Hoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag vertelt meester Martijn hoe hij aanvankelijk het niet geloofde...  “Meester, ik denk echt dat de scholen dichtgaan”, zei een jochie uit de groep. “Nee joh,” zei ik in mijn naïviteit, “de laatste keer dat ze dat gedaan hebben was tijdens de Tweede Wereldoorlog.” Maar hij had gelijk. Scholen dicht, thuisonderwijs een feit.

  Lees verder
 7. Ziekenhuisbed.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 1 mei 2020

  Hoe is het met... Arie als IC-verpleegkundige in coronatijd?

  Hoe is het met....? In deze serie zoomen we met enkele mensen vanuit de vitale of juist kwetsbare beroepsgroepen in op de huidige situatie van de coronacrisis. Vandaag bijt Arie Barendrecht de spits af en neemt ons mee met de vragen: 'Hoe is het op de Intensive Care (IC)? En wat betekent dat als burger van de Gemeente Ede?' 

  Lees verder