Berichten geschreven door Fractie Ede

 1. 2021 10 Programmabegroting
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 28 oktober 2021

  Raadsbijdrage over de (programma)begroting 2022-2025

  In de raadsvergadering van 28 oktober 2021 bespraken we de laatste Programmabegroting van de bestuursperiode 2018-2022. In 2018 zijn we aan het werk gegaan met ‘Ruimte voor  Ede’. De fractie van de ChristenUnie kijkt met tevredenheid naar punten die de afgelopen jaren gerealiseerd zijn en die wij van groot belang vinden.

  Lees verder

  Labels:

 2. Top 10 ChristenUnie Ede met wethouder Meijer - Foto Niek Stam -1.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 14 oktober 2021

  ChristenUnie Ede kiest voor mix van ervaring en nieuw talent

  De ledenvergadering van de ChristenUnie Ede heeft op woensdagavond 13 oktober de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. Lijsttrekker is de Bennekomse Cora Otter, de huidige fractievoorzitter en voor de tweede maal lijsttrekker.

  Lees verder
 3. Cora Otter - persmailing - Foto Niek Stam -03588.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 20 september 2021

  Cora Otter opnieuw voorgedragen als lijsttrekker

  Cora Otter wordt door het bestuur van de ChristenUnie Ede voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Met Cora kiest de ChristenUnie voor ervaring, verbinding en iemand vol idealen en aandacht voor een samenleving waarin iedereen meetelt. Lees verder voor meer informatie. 

  Lees verder
 4. 2021 06 perspectiefnota
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Fractie Ede, Cora Otter op 24 juni 2021

  Bijdrage perspectiefnota 2022-2025

  Fractievoorzitter, Cora Otter, sprak de volgende bijdrage uit tijdens de 1e termijn van de Algemene Beschouwingen behorende bij de behandeling van de Perspectiefnota 2022 - 2025. We vragen aandacht voor de bloei van stad en dorpen, aandacht voor elkaar en aandacht voor de schepping. Lees hier de volledige bijdrage. 

  Lees verder
 5. 2021 05 VP programma
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 5 mei 2021

  Input gevraagd voor het verkiezingsprogramma

  De verkiezingen draaien om u als inwoner van onze gemeente. Als volksvertegenwoordigers willen we graag eerst naar u luisteren voor we weer nieuwe ideeën gaan opschrijven. Daarom vragen we voor het opstellen van het verkiezingsprogramma uw input. Heeft u iets op uw hart, het briljante idee of een echte no-go; laat het ons weten!

  Lees verder
 6. ChristenUnie-84-96.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 19 maart 2021

  Kandidaat-raadsleden gezocht

  De verkiezingen liggen net achter ons. Misschien is het daarbij wel gaan kriebelen om zelf actief te worden. Grijp dan direct je kans. De ChristenUnie Ede zoekt namelijk kandidaat-raadsleden richting de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Het is mogelijk om tot 8 april te solliciteren. 
  Lees verder
 7. Aandacht voor wat echt telt banner.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 27 februari 2021

  Campagnezaterdag: Zorg voor elkaar

  Het ideaal van de ChristenUnie is een samenleving waarin we naar elkaar omzien. Dat gebeurd door het land heen al op allerlei manieren. Ook in Ede zijn er mooie initiatieven waarin zorg voor elkaar tot uiting komt. Drie daarvan werden dit weekend verrast met een heerlijke taart om hen te bedanken voor hun inzet.

  Lees verder
 8. 20210117_205434.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 20 januari 2021

  ‘Menslieven’ kan altijd en overal

  Joanne Priester, lid van onze afdeling in Ede werkt op Mavrovouni (Moria 2.0), het helaas bekende vluchtelingenkamp in Griekenland. Hier een bericht over haar ervaringen. M’n hart maakt een sprongetje. Ik zíe ze weer. Masumeh lacht me toe en ik voel hoe mijn eigen mondhoeken een paar centimeter omhoog schieten. Wat geef ik veel om d’r. Wat zou ik haar graag weer in m’n armen sluiten en weer knuffelen met d’r kleine mannetje, als was het maar voor even.

  Lees verder

  Labels:

 9. Lunterse vlag.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 21 oktober 2020

  Help onze horeca en bestel!

  Veel ondernemers gaan door een zware tijd heen. De horeca kunnen we met zijn allen gemakkelijk een handje helpen. Bestel, haal af of laat bezorgen. Alleen als we onze ondernemers steunen kunnen zij deze periode overleven.

  Zie hier een overzicht voor alle mogelijkheden in de gemeente Ede https://www.bezoek-ede.nl/dichtbij-ede/support-your-locals

  Lees verder

  Labels: ,

 10. 20201010 Persfoto Dirjanne van Drongelen - bijgesneden - ©️ Marieke van der Heide.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 9 oktober 2020

  Dirjanne van Drongelen op kandidatenlijst ChristenUnie

  Dirjanne van Drongelen uit Ede is door het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie op een 10e plaats gezet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Momenteel is van Drongelen gemeenteraadslid in Ede en projectcoördinator bij Stichting Netwerk Dien je Stad in Ede, maar staat nu voor het eerst ook op de landelijke kieslijst. 

  Lees verder