Berichten over Mondelinge vragen

 1. publiekszaken
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 18 april 2024

  Mondelinge vragen over toegankelijkheid Publiekszaken

  Sinds afgelopen maandag 15 april werkt de balie Publiekszaken voor veel zaken alleen op afspraak. Een afspraak kan digitaal gemaakt worden, waarbij persoonsgegevens ingevuld moeten worden. Raadslid Jan Willem Middelesch heeft tijdens de PDE van 18 april mondelinge vragen gesteld over de toegankelijkheid van Publiekszaken en het gebruik van persoonsgegevens.

  Lees verder
 2. IMG_20220929_163724.jpg
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 12 januari 2024

  Mondelinge vragen over storing Warmtebedrijf

  Er was van zondag 7 januari tot en met dinsdag 9 januari een grote storing bij Warmtebedrijf Ede wat door middel van een warmtenet huizen en bedrijven voorziet van warmte. Er waren zo'n 2000 huishoudens getroffen door deze langdurige storing. Daarom stelde Arie Barendrecht namens de fractie van ChristenUnie Ede mondelinge vragen tijdens de PDE van 11 januari. 

  Lees verder
 3. foto1-keesomstraat
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 9 december 2023

  Vragen over verkeersveiligheid op ventweg Keesomstraat

  Tijdens het vragenuurtje van de PDE van 7 december heeft raadslid Daan Weststrate aandacht gevraagd voor de veiligheid van fietsers op de fietsstraat langs de Keesomstraat. Om de hulpdiensten directe doorgang te geven richting het bedrijf ‘Riedel’ zijn er enkele verlaagde stoepbanden aangebracht. Van deze mogelijkheid maken ook andere voertuigen gebruik, waardoor regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan.

  Lees verder
 4. Incasso-industrie
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 26 juni 2023

  Vragenuurtje: overheidsregelingen die tegen elkaar in werken

  Het gaat helaas (weer) fout bij de manier waarop verschillende regelingen van de overheid elkaar bijten, waardoor soms onbedoeld én onterecht toeslagen zoals zorg- of huurtoeslag vervallen. Raadslid Cora Otter stelde namens de ChristenUnie hierover vragen aan de wethouder.

  Lees verder
 5. fotovoorzieningen.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 24 november 2022

  Mondelinge vragen over leefomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs

  Tijdens het vragenuurtje van de PDE van donderdag 24 november stelde raadslid Daan Weststrate, mede namens de fracties GroenLinks, VVD, PvdA en MME, mondelinge vragen over de leefomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs in Ede. Dit naar aanleiding van een e-mail van een ondernemer. De inleiding en vragen van Daan leest u in deze blog.

  Lees verder
 6. Basisschool rugzakken.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 28 september 2022

  Overleg met schoolbesturen over communicatie rond ouderbijdragen

  Tijdens de besluitvormende vergadering van 22 september 2022 heeft raadslid Niek van den Brink mondelinge vragen gesteld over de vrijwillige ouderbijdrage op scholen. Kan de communicatie beter waardoor mensen zich niet verplicht voelen om te betalen als ze minder te besteden hebben? In dit artikel de bijdrage en vragen.

  Lees verder
 7. fotosituatiep+r.jpg
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 22 september 2022

  Mondelinge vragen over onduidelijke routes en borden tijdelijke P&R en afsluiting Sysselt

  Tijdens de besluitvormende vergadering van 22 september 2022 heeft raadslid Arie Barendrecht mondelinge vragen gesteld over de onduidelijke routes en borden betreffende de tijdelijke P&R en de afsluiting Sysselt. In dit artikel de bijdrage en vragen.

  Lees verder
 8. construction-site-g48bf02dfb_1920.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 10 december 2021

  Mondelinge vragen over Vredehorst: initiatiefnemers verdienen snel duidelijkheid.

  Een groep mensen die samen een hofje wil bouwen. Ze willen er voor elkaar zijn en ook samen met de buurt samenleven vorm geven. Klinkt mooi, maar in de praktijk is het hard werken, dat weet Vredehorst als geen ander. Op een andere locatie hebben ze al vijf jaar tevergeefs geprobeerd hun ideaal te bouwen. Nu op Goudenstein is het ook weer hard werken. Daarom stelde Bram van der Beek mondelinge vragen. 

  Lees verder