Berichten over Motie

 1. Afbeelding van WhatsApp op 2023-07-12 om 00.15.37.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 12 juli 2023

  ChristenUnie zet zich in voor herstel van het Proosdijpark

  Donderdagavond 6 juli sprak de gemeenteraad over een bestemmingsplanwijziging met als doel: een nieuwe woontoren op het voormalige Victoria Vesta kantoorterrein aan de Loevestein in Ede. Deze nieuwbouw heeft consequenties voor het aanliggende Proosdijpark. Met het indienen van twee moties maakte de ChristenUnie zich hard voor het herstel van de ontstane schade aan het park en voor het aanleggen van twee voetpaden om ‘olifantenpaadjes’ in het Proosdijpark tegen te gaan.

  Lees verder
 2. Schermafbeelding 2023-04-04 202800.png
  portretjanwillem.png
  Door Jan Willem Middelesch op 5 april 2023

  Nota begraven: van natuurbegraven tot funerair erfgoed

  Tijdens de oordeelsvormende vergadering van 30 maart werd de Nota begraven besproken. Namens ChristenUnie Ede voerde fractievolger Jan Willem Middelesch het woord. Over de nota en de bijdrage van Jan Willem leest u in deze blog.

  Lees verder
 3. pexels-tim-mossholder-1722196.jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 12 januari 2023

  Raadsvragen over tekort aan openbare toiletten

  Ede is een gemeente die graag ‘inclusief’ wil zijn, waar iedereen zo goed mogelijk mee kan doen in de samenleving. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat er voldoende openbare toiletten zijn. Na een eerder aangenomen motie scoort Ede nog steeds slecht met de toiletnorm. Reden voor Cora Otter om samen met Gemeentebelangen Ede raadsvragen te stellen aan het college. 

  Lees verder
 4. Basisschool handen omhoog.jpg
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 17 november 2022

  Ede krijgt een Kindervragenuur

  Elk jaar wordt de Dag van de Rechten van het Kind gehouden. Op en rond 20 november wordt dat wereldwijd gevierd. Door een motie van Daan Weststrate organiseert de gemeenteraad van Ede vanaf volgend jaar in die week een kindervragenuur.

  Lees verder
 5. Boom.jpg
  portretniek.png portretjanwillem.png
  Door Niek van den Brink, Jan Willem Middelesch op 16 november 2022

  Door motie ‘3-30-300’ meer groen in de wijken

  In de Programmabegroting zijn financiële middelen beschikbaar gesteld voor achterstallig onderhoud aan plantsoenen, bomen en struiken. Maar wat de ChristenUnie betreft ontbreekt er nog een duidelijke streefnorm voor groen in de wijken. Om deze norm in te voeren, hebben Jan Willem Middelesch en Niek van den Brink een motie uitgewerkt getiteld: ‘Groene wijken met het 3-30-300 principe.’ Deze motie werd op 10 november 2022 met 30 stemmen vóór en 9 stemmen tegen aangenomen.

  Lees verder
 6. woman-gf91ed13a5_1280.jpg
  portretarie.png
  Door Arie Barendrecht op 15 november 2022

  Motie 'Warme Kamers' aangenomen!

  Tijdens de behandeling van de programmabegroting op 10 november 2022 diende raadslid Arie Barendrecht een motie in om alle locaties van Warme Kamers onder de aandacht te brengen van Edenaren. Vanaf 1 november is het Leger des Heils gestart met het openen van zogeheten Warme Kamers. In Ede hebben inmiddels ook kerken, bibliotheken en de Christelijke Hogeschool Ede zich aangesloten bij het initiatief van het Leger des Heils.

  Lees verder
 7. pexels-cliff-booth-6590805(1).jpg
  portretcora.png
  Door Cora Otter op 16 september 2022

  Gratis menstruatieproducten door motie ChristenUnie Ede

  Er zijn van die onderwerpen waar niet of nauwelijks over gepraat wordt. Menstruatie-armoede is er zo eentje. In juli 2022 heeft raadslid Cora Otter via een motie gevraagd om te zorgen dat menstruatie-artikelen gratis beschikbaar zijn voor alle inwoners. Aan die motie is nu uitvoering gegeven.

  Lees verder
 8. 20160208 Tiny Houses Almere
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 11 juli 2022

  Minimaal 100 microwoningen op pauzegronden

  Bij de behandeling van de voorjaarsbrief vroeg ChristenUnie Ede samen met het CDA (initiatiefnemer) en diverse andere partijen aan het college om 100 microwoningen te laten plaatsen op zogenaamde pauzegronden. De motie die daartoe oproept werd aangenomen door de gemeenteraad. Niek van den Brink legt uit wat microwoningen zijn en hoe die ingezet kunnen worden in Ede.

  Lees verder