Berichten geschreven door Cora Otter

 1. 2021 07 armoede beleid.jpg
  Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Cora Otter op 14 juli 2021

  Armoedebeleid in Ede, weer wat verbeterd!

  Ede kent een goed minimabeleid. Maar er zijn altijd zaker die beter kunnen. Daarom zijn we blij met het resultaat, dat drie moties zijn aangenomen die het armoedebeleid weer wat verbeteren. Benieuwd naar de moties? Lees hier verder. 

  Lees verder
 2. 2021 06 perspectiefnota
  Cora Otter - Portretfoto.png CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Cora Otter, Fractie Ede op 24 juni 2021

  Bijdrage perspectiefnota 2022-2025

  Fractievoorzitter, Cora Otter, sprak de volgende bijdrage uit tijdens de 1e termijn van de Algemene Beschouwingen behorende bij de behandeling van de Perspectiefnota 2022 - 2025. We vragen aandacht voor de bloei van stad en dorpen, aandacht voor elkaar en aandacht voor de schepping. Lees hier de volledige bijdrage. 

  Lees verder
 3. 2021 02 blog armoede.jpg
  Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Cora Otter op 2 maart 2021

  Kiezen voor wat écht telt: Armoede

  In mijn studententijd ging ik in Ede op kamers wonen. Een mooie tijd was dat: ik had het naar m’n zin in de studie en woonde met gezellige huisgenoten. We deelden lief en leed. Een tijd die ik niet had willen missen maar financieel was het wel lastig. 

  Lees verder
 4. Cora Otter - brede banner.png
  Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Cora Otter op 12 januari 2021

  Ambities voor 2021

  Onze ambities voor 2021. Daar werdt onze fractievoorzitter Cora Otter naar gevraagd door de krant EdeStad. We willen voortgang, stappen zetten. Zowel kwalitatief als kwantitatief. 

  Lees verder
 5. IMG_20201211_134738.jpg
  Cora Otter - Portretfoto.png Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Cora Otter, Dirjanne van Drongelen op 14 december 2020

  Ondertekening intentieverklaring Waardig Ouder Worden 2.0 met KBO Ede

  Op vrijdag 11 december 2020 ondertekenden de ChristenUnie en de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) in Ede een intentieverklaring waarin zij afspreken zich in te zetten voor een lokaal actieplan ‘Waardig Ouder Worden 2.0.’ Lees hier verder waarom wij als fractie ons in willen zetten voor een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen. 

  Lees verder
 6. Cora Otter - brede banner.png
  Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Cora Otter op 16 november 2020

  Column: 'De armen zullen jullie altijd bij je hebben…'

  Woorden die Jezus sprak in Marcus 5, en nog elke dag blijkt hoe waar die woorden zijn. Ik ben geen wereldleider die fundamentele ongelijkheid groots aan kan pakken, maar ben wel raadslid in Ede. En op die plek zet ik me in om armoede in mijn eigen omgeving aan te pakken. Want: “De armen zullen jullie altijd bij je hebben….” Dit zijn de afsluitende woorden welke raadslid Cora Otter gisteravond uitsprak als gesproken column in het radioprogramma ‘Kerkvenster’. Lees hier haar hele column terug. 

  Lees verder
 7. Zorg voor de schepping.jpg
  Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Cora Otter op 29 oktober 2020

  Begroting 2021 - ‘Aandacht voor wat echt telt’

  Vanavond besprak de Edese gemeenteraad de begroting voor 2021. Een belangrijk debat in een bijzondere tijd. Deze programmabegroting geeft een overzicht van de te verwachten inkomsten en uitgaven van de gemeente Ede voor het komende jaar 2021. Deze begroting gaat voor de gemeente Ede om ruim € 450 miljoen euro. Ieder jaar wordt een nieuwe begroting voor het komende jaar vastgesteld met daarin een financieel doorkijkje naar de 3 jaren erna. In de begroting staat wat de gemeente wil bereiken, hoe ze dat gaat doen en hoeveel geld daarvoor wordt uitgetrokken. Lees hier de bijdrage van de ChristenUnie terug, uitgesproken door fractievoorzitter Cora Otter. 

  Lees verder
 8. 20201021 Cora Otter vraagt om gratis mondkapjes voor minima.jpg
  Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Cora Otter op 21 oktober 2020

  ChristenUnie vraagt college gratis mondkapjes te verstrekken aan minima

  Sinds de persconferentie van dinsdag 13 oktober jl. zijn de corona-maatregelen flink aangescherpt. Eén van de maatregelen is het dringend advies voor het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes. Het gaat om alle mensen vanaf 13 jaar en om niet-medische gezichtsbescherming. Raadslid Cora Otter: "De kosten van mondkapjes kunnen in de praktijk best oplopen. Of mensen nu wasbare- of wegwerpexemplaren gebruiken, in beide gevallen kan het een flinke hap uit het weekbudget betekenen als je moet leven van een minimuminkomen. In gezinnen waar weinig geld is, zijn de kosten van mondkapjes dan ook al snel te veel. De ChristenUnie vindt dat iedereen veilig deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Mondkapjes zijn daar nu een onderdeel van. Daarom vraag ik het college om gratis mondkapjes te verstrekken aan minima".

  Lees verder
 9. 20191007 Week van de toegankelijkheid.jpg
  Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Cora Otter op 7 oktober 2020

  'Week van de Toegankelijkheid'

  Iedereen moet zo goed mogelijk mee kunnen doen in de gemeente Ede. Ook als je bijvoorbeeld een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. Om daar aandacht aan te geven, is het deze week ‘de Week van de Toegankelijkheid’ (5-9 oktober). Raadslid Cora Otter: “‘Iedereen telt mee’ is een principieel uitgangspunt voor de ChristenUnie. Daarom hebben we een aantal jaar geleden het thema ‘toegankelijkheid’ op de politieke agenda gezet".

  Lees verder
 10. Veiligheid
  Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Cora Otter op 1 oktober 2020

  Een veilige jaarwisseling in Ede voor iedereen

  De afgelopen jaarwisseling in Ede is onrustig verlopen met ernstige ongeregeldheden. Direct na de jaarwisseling op 8 januari 2020 is er een korte analyse gemaakt. Een bredere evaluatie op gemeenteniveau volgde. De raad besprak vanavond de resultaten van deze evaluatie. Fractievoorzitter Cora Otter: "We hebben vanavond een debat, wat we liever niet gevoerd zouden hebben. De schade voor omwonenden van de rellen is groot, zowel materieel als in vertrouwen en gevoel van veiligheid. Maar om te leren van wat afgelopen jaarwisseling fout ging, hoe dat anders kan en wat daarvoor nodig is, is het goed dit gesprek wel te voeren en vooruit te blikken."

  Lees verder