Berichten geschreven door Sandra Kooij

 1. cornflowers-5352633_1920.jpg
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 23 december 2021

  Column 'Kerkvenster': Het licht zien.

  Afgelopen maandag was raadslid Sandra Kooij bij het radioprogramma Kerkvenster. Met het oog op de komende kerstdagen sprak zij een boeiende column uit over het thema: 'Het licht zien' Lees hier haar hele column. 

  Lees verder
 2. energy-efficient-g6e53986be_1280.jpg
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 24 november 2021

  Raadsbijdrage over de visie op Werk & Participatie

  De ChristenUnie is blij met deze beleidsvisie en de integratie met andere leefgebieden, zoals onderwijs, WMO en armoedebeleid. Wel merkte raadslid Sandra Kooij nog een aantal opmerkingen op de opgestelde beleidsvisie. En had zij nog een aantal vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders. Lees haar bijdrage hier. 

  Lees verder
 3. 2021 09 - Speelbeleidsplan.jpg
  Sandra Kooij - Portretfoto.png portretniek.png
  Door Sandra Kooij, Niek van den Brink op 29 september 2021

  Het speelbeleidsplan. Door de ChristenUnie met méér visie en ambitie.

  We hebben er lang op moeten wachten, maar we hebben een nieuw speelbeleidsplan in Ede! Op aandringen van de ChristenUnie bleef het niet alleen bij aandacht voor spelen. Door onze aanpassingen kwam er meer visie en ambitie in het beleidsplan te staan. 

  Lees verder
 4. 2021 07 de gezonde keuze.jpg
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 1 juli 2021

  De gezonde keuze makkelijker maken

  Gezond eten is nog steeds duurder dan ongezond eten. De ChristenUnie wil graag dat de gezonde keuze makkelijker wordt voor iedereen. Daarom heb ik het college gevraagd wat de lokale overheid in Ede daar aan kan bijdragen. 

  Lees verder
 5. 2021 04 vragen cultuur
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 29 april 2021

  Vragen over de besteding van cultuurgelden

  Naar een concert gaan, een museum bezoeken, boeken lenen en studeren in de bibliotheek, muziekles... cultuur voegt echt iets toe en kan de gemeenschap versterken. In deze coronatijd merken we hoe de aanwezigheid en bijdrage van de cultuursector wordt gemist.

  Lees verder
 6. WhatsApp Image 2021-03-12 at 12.16.10.jpeg

  Campagnezaterdag: Een economie die draait om mensen

  Vandaag was onze laatste campagnezaterdag. De laatste flyer rondbrengen in de wijken van Ede. Spontane gesprekken, met inachtneming van de coronaregels op straat, over het hoe en wat van de ChristenUnie. En bezoeken die we brachten aan ondernemers. 

  Lees verder
 7. 2021 03 blog economie.jpg
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 10 maart 2021

  Kiezen voor wat echt telt: economie van het genoeg

  Als de coronacrisis ons iets duidelijk maakt, is het wel dat het leven niet maakbaar is en eindeloze economische groei een prijs heeft. We zien ook dat aandacht en zorg voor elkaar, de ander echt zien staan, veel verschil kunnen maken.

  Lees verder
 8. Sandra Kooij - brede banner.png
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 11 februari 2021

  Mondelinge vragen over overlast loslopende honden

  Onlangs heeft de fractie van de ChristenUnie Ede vragen gesteld naar aanleiding van de overlast van loslopende honden in natuurgebieden. Sandra Kooij, raadslid, stelde hierover mondelinge vragen tijdens het vragenuur van de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad op 4 februari 2021 jongstleden. 

  Lees verder
 9. people-2557399_1920.jpg
  Sandra Kooij - Portretfoto.png Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij, Dirjanne van Drongelen op 18 december 2020

  Met jongeren in gesprek over lokale democratie

  Op maandag 14 december werden door enkele raadsleden en een afvaardiging van de Jongerenraad gastlessen gegeven op Het Streek Lyceum. Tijdens een lesuur maatschappijleer zijn zeven klassen havo 4 en vwo 5 meegenomen in de werking van de gemeentelijke politiek en welke rol jongeren daarin kunnen hebben. Namens de ChristenUnie hebben raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen een bijdrage geleverd aan de lessen.

  Lees verder
 10. Sandra Kooij - brede banner.png
  Sandra Kooij - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij op 5 december 2020

  Column: 'Zelfredzaamheid'

  Als gemeenteraadslid kom ik het begrip zelfredzaamheid regelmatig tegen in plannen en beleid van de gemeente. Als ik de betekenis van het woord opzoek, staat er: Zelfredzaamheid is het vermogen van iemand om voor zichzelf te zorgen. Men kan eigen problemen oplossen en gaat zelfstandig door het leven, ofwel weet zichzelf te redden. Over dit onderwerp sprak Sandra Kooij een column uit in het programma 'Kerkvenster' op Ede FM. Lees hier haar hele bijdrage. 

  Lees verder