Berichten geschreven door Bram van der Beek

 1. bedrijven-terrein-de-stroet-lunteren-uitbreiding-1024x600.jpg
  portretbram.png portretjanwillem.png
  Door Bram van der Beek, Jan Willem Middelesch op 21 september 2023

  Uitbreiding De Stroet: een 'groen' bedrijventerrein

  De afgelopen tijd is er in de gemeenteraad gesproken over de uitbreiding van bedrijventerrein De Stroet in Lunteren. De oordeelvormende vergadering was op 7 september, het besluit werd genomen in de besluitvormende vergadering van 21 september. Raadslid Bram van der Beek en fractievolger Jan Willem Middelesch nemen u in deze blog mee in het standpunt van ChristenUnie Ede.

  Lees verder
 2. c435b1ef-230f-460c-b89e-aad7b7560b19.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 12 september 2023

  Airborne Freedom Run: run to remember freedom

  Samen met een team van de gemeente Ede, deed raadslid Bram van der Beek mee met de Airborne Freedom Run. Een bijzonder hardloopevenement, met als motto: 'Run to remember freedom'. Bram vertelt over de betekenis van dit hardloopevenement en zijn eigen verhaal daarbij.

  Lees verder

  Labels:

 3. gardening-2305343_1280.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 28 augustus 2023

  Raadsvragen over verkoop volkstuinen Dr. Hartogsweg

  Aan de dr Hartogsweg tuinieren zo’n 80 mensen, als 43 jaar lang. Hun uitzicht is in al die jaren wel veranderd: het Enka complex is omgetoverd in een aantrekkelijke woonwijk, en ook het stationsgebied veranderd nu snel. Met de komst van het viaduct naar de Sijsselt is het voor de NS tijd om het stukje grond te verkopen. Onze fractie werd door de tuindersvereniging op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen en stelde daar samen met Mens en Milieu Ede vragen over in de gemeenteraad.

  Lees verder
 4. pexels-olena-bohovyk-3686797.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 20 april 2023

  Aanpassingen in voorstel cpo, Ede omarmt gezamenlijke zelfbouw

  Tijdens de PDE van donderdag 13 april besloot de gemeenteraad over cpo, dat staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Dat is een manier waarop een groep mensen zelf hun huizen gaat bouwen. Het voorstel van het college werd op een aantal cruciale punten gewijzigd door de raad. Raadslid Bram van der Beek neemt u in deze blog mee in het (aangepaste) voorstel.
  Lees verder

  Labels: , ,

 5. pexels-tima-miroshnichenko-6615190.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 31 maart 2023

  Samen bouwen: meerdere initiatieven en speciale bouwkavels

  Op donderdag 30 maart werd in de gemeenteraad gesproken over hoe de gemeente om kan gaan met groepen inwoners die samen hun huizen willen bouwen (zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, CPO). Ondanks het tijdstip van bijna middernacht, waren er geïnteresseerden aanwezig op de publieke tribune. In deze blog neemt Bram van der Beek u mee in zijn afwegingen en bijdrage.

  Lees verder

  Labels: ,

 6. bramenariebijgewerkt.jpeg
  portretbram.png portretarie.png
  Door Bram van der Beek, Arie Barendrecht op 24 februari 2023

  Ede, hoofdstad van FoodValley: ‘hoe kan je visie tonen zonder door te slaan?’

  Afgelopen dinsdag presenteerde het college van de gemeente Ede haar propositie-document met als titel ‘Ede, hoofdstad van FoodValley’. Graag deelt de fractie van de ChristenUnie in Ede haar mening over hoe de toonzetting van dit document de plank volledig misslaat. Hoe kun je visie tonen zonder door te slaan?

  Lees verder

  Labels:

 7. buttons_orangetheworld
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 9 december 2022

  Aandacht voor ‘Orange the World’: stop geweld tegen vrouwen

  Waar denkt u aan bij geweld tegen vrouwen? Aan het recente protest van Iraanse vrouwen? Aan vroeger tijden toen vrouwen weinig te zeggen hadden? Aan het aloude advies om als vrouw ‘s avonds toch vooral niet alleen straat te gaan? Tijdens de PDE van 8 december 2022 droegen we als fractie een button om aandacht te vragen voor ‘Orange the World’, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Raadslid Bram van der Beek schrijft in deze blog waarom we deze actie van harte steunen.

  Lees verder
 8. Koeien in de mist

  Reactie ChristenUnie Ede op stikstofbrief

  De stikstofbrief is een teleurstellend en polariserend verhaal geworden, vinden onze fractieleden Bram van der Beek, Niek van den Brink en John Smits in een gezamenlijke reactie namens de fractie.
  Lees verder

  Labels: ,

 9. Zonnepanelen op dak.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 1 juni 2022

  Uit het bestuursakkoord: energie en wonen

  Op 30 mei 2022 presenteerden SGP, ChristenUnie, GemeenteBelangen, CDA en PvdA het bestuursakkoord 'Samen werken aan de toekomst'. De komende weken lichten onze fractieleden een aantal onderwerpen uit. Vandaag deel 2, het woord is aan raadslid Bram van der Beek.

  Lees verder
 10. construction-site-g48bf02dfb_1920.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 10 december 2021

  Mondelinge vragen over Vredehorst: initiatiefnemers verdienen snel duidelijkheid.

  Een groep mensen die samen een hofje wil bouwen. Ze willen er voor elkaar zijn en ook samen met de buurt samenleven vorm geven. Klinkt mooi, maar in de praktijk is het hard werken, dat weet Vredehorst als geen ander. Op een andere locatie hebben ze al vijf jaar tevergeefs geprobeerd hun ideaal te bouwen. Nu op Goudenstein is het ook weer hard werken. Daarom stelde Bram van der Beek mondelinge vragen. 

  Lees verder