Berichten geschreven door Bram van der Beek

 1. bramenariebijgewerkt.jpeg
  portretbram.png portretarie.png
  Door Bram van der Beek, Arie Barendrecht op 24 februari 2023

  Ede, hoofdstad van FoodValley: ‘hoe kan je visie tonen zonder door te slaan?’

  Afgelopen dinsdag presenteerde het college van de gemeente Ede haar propositie-document met als titel ‘Ede, hoofdstad van FoodValley’. Graag deelt de fractie van de ChristenUnie in Ede haar mening over hoe de toonzetting van dit document de plank volledig misslaat. Hoe kun je visie tonen zonder door te slaan?

  Lees verder

  Labels:

 2. buttons_orangetheworld
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 9 december 2022

  Aandacht voor ‘Orange the World’: stop geweld tegen vrouwen

  Waar denkt u aan bij geweld tegen vrouwen? Aan het recente protest van Iraanse vrouwen? Aan vroeger tijden toen vrouwen weinig te zeggen hadden? Aan het aloude advies om als vrouw ‘s avonds toch vooral niet alleen straat te gaan? Tijdens de PDE van 8 december 2022 droegen we als fractie een button om aandacht te vragen voor ‘Orange the World’, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Raadslid Bram van der Beek schrijft in deze blog waarom we deze actie van harte steunen.

  Lees verder
 3. Koeien in de mist

  Reactie ChristenUnie Ede op stikstofbrief

  De stikstofbrief is een teleurstellend en polariserend verhaal geworden, vinden onze fractieleden Bram van der Beek, Niek van den Brink en John Smits in een gezamenlijke reactie namens de fractie.
  Lees verder

  Labels: ,

 4. Zonnepanelen op dak.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 1 juni 2022

  Uit het bestuursakkoord: energie en wonen

  Op 30 mei 2022 presenteerden SGP, ChristenUnie, GemeenteBelangen, CDA en PvdA het bestuursakkoord 'Samen werken aan de toekomst'. De komende weken lichten onze fractieleden een aantal onderwerpen uit. Vandaag deel 2, het woord is aan raadslid Bram van der Beek.

  Lees verder
 5. construction-site-g48bf02dfb_1920.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 10 december 2021

  Mondelinge vragen over Vredehorst: initiatiefnemers verdienen snel duidelijkheid.

  Een groep mensen die samen een hofje wil bouwen. Ze willen er voor elkaar zijn en ook samen met de buurt samenleven vorm geven. Klinkt mooi, maar in de praktijk is het hard werken, dat weet Vredehorst als geen ander. Op een andere locatie hebben ze al vijf jaar tevergeefs geprobeerd hun ideaal te bouwen. Nu op Goudenstein is het ook weer hard werken. Daarom stelde Bram van der Beek mondelinge vragen. 

  Lees verder
 6. family-ga510a5117_1280.jpg
  portretbram.png portretarie.png
  Door Bram van der Beek, Arie Barendrecht op 17 november 2021

  Raadsbijdrage over de omgevingsvisie 2040

  We bespraken het ontwerp van de Omgevingsvisie Ede 2040. In deze visie worden strategische keuzes gemaakt over de fysieke leefomgeving. Anders gezegd; de ruimte waarin we mogen wonen, werken en recreëren. En dat laat het belang zien: we hebben er elke dag mee te maken. We hebben een mooie gemeente, en de ambities die in deze visie genoemd worden, geven een mooie aanzet om dat te behouden en realiseren. Hier onze bijdrage als ChristenUnie Ede. 

  Lees verder
 7. 2021 07 leidende principes omgevingsvise.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 8 juli 2021

  De leidende principes voor onze omgevingsvisie

  Vrijwel iedereen die politiek een beetje volgt zal wel weten dat er een omgevingswet aankomt. En velen zullen ook wel weten dat deze grote verandering al een aantal keer is uitgesteld. In Ede hebben we de ‘leidende principes voor onze omgevingsvisie’ vastgesteld. Dit kun je zien als de belangrijke uitgangspunten, maar ze zijn nog niet concreet gemaakt per locatie. Deze principes gaan ons helpen om straks op de kaart van heel Ede te bschrijven wat we per locatie belangrijk vinden. Dat laatste heet dan het omgevingsplan en komt in de plaats van het bestemmingsplan.

  Lees verder
 8. 2021 06 RES.jpg
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 2 juni 2021

  De regionale energiestrategie

  Inmiddels heeft u dat woord vast wel vaker voorbij zien komen. In het filmpje van XON wordt ook uitgelegd wat het is en waarom we eraan meedoen. Kort gezegd is het de manier van de rijksoverheid om duurzame energieproductie in het land te regelen.

  Lees verder
 9. 2021 04 CRK
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 15 april 2021

  Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

  Afgelopen donderdag stond besluitvorming rondom de commissie ruimtelijke kwaliteit centraal tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Raadslid Bram van der Beek licht het werk van de commissie en de bezwaren die wij als fractie hebben bij het voorstel. 

  Lees verder
 10. 2021 03 Bram column kerkvenster
  portretbram.png
  Door Bram van der Beek op 25 maart 2021

  Column: 'het feestje van mezelf'

  Bram van der Beek, raadslid van de ChristenUnie was te gast bij het programma Kerkvenster van Ede FM: Goedenavond, we hebben net de verkiezingen voor de Tweede Kamer achter de rug. Politiek duiders buitelen over elkaar heen. Daar doe ik bij deze dan aan mee. Ik duik graag met u wat dieper in 1 onderdeel. Ik heb het genoemd: ‘het feestje van mezelf’.

  Lees verder