Berichten geschreven door John Smits

 1. IMG_3264.JPG
  portretjohn.png portretjanwillem.png
  Door John Smits, Jan Willem Middelesch op 20 december 2023

  Raadsvragen over oude vuilstort op de Goudsberg

  De Goudsberg in Lunteren is een mooi gebied met campings, wandelroutes en veel wild (met name zwijnen). In het verleden is hier echter (fabrieks)afval gestort in de zandafgraving. Daar ligt nog steeds onder andere gebroken puin, buizen PVC, kunststof, rubber en veel losliggend plastic. Een onwenselijke situatie en reden voor raadslid Jan Willem Middelesch om daarover raadsvragen te stellen. Als ChristenUnie Ede vinden we namelijk dat er goed voor de natuur en omgeving gezorgd moet worden.

  Lees verder
 2. 4833037e-d5ad-4169-aa3b-dd528e321f30.jpg
  portretjohn.png
  Door John Smits op 10 juli 2023

  'Tour de Boer', no. 2: op bezoek bij boerderij De Hooilanden

  Onze ChristenUnie-fractie spreekt graag met inwoners. Over zaken waar zij tegenaan lopen, of over ideeën die zij hebben. In 'Tour de Boer' gaan een aantal van onze fractieleden bij agrarische bedrijven op bezoek. Deze keer: boerderij De Hooilanden. 

  Lees verder

  Labels: ,

 3. IMG_20230317_112813.jpg
  portretjohn.png
  Door John Smits op 19 april 2023

  'Tour de Boer', no. 1

  Op vrijdag 17 maart 2023 is een deel van onze fractie op gesprek geweest bij Conny en Jan van den Top. Beide hebben een agrarisch bedrijf (kippen, melkvee) en zijn al 100 jaar in de familie. Ze willen die graag doorgeven naar de volgende generatie. Het gaat daarbij niet alleen om grond; het is een manier van leven en bovenal erfgoed. Hoe denken ze over de aankomende ontwikkelingen?

  Lees verder

  Labels: ,

 4. Trekker 1.jpg
  portretjohn.png
  Door John Smits op 8 november 2022

  Daadkracht nodig in het landelijk gebied

  Bij de bespreking van de 'Contourennotitie Regionaal Perspectief Landelijk Gebied', tijdens de PDE van 3 november, sprak fractievolger John Smits zijn maidenspeech uit. Volgens hem is daadkracht nodig en moeten consumenten kritisch kijken naar hun eigen gedrag. In deze blog de bijdrage van John.

  Lees verder
 5. Koeien in de mist

  Reactie ChristenUnie Ede op stikstofbrief

  De stikstofbrief is een teleurstellend en polariserend verhaal geworden, vinden onze fractieleden Bram van der Beek, Niek van den Brink en John Smits in een gezamenlijke reactie namens de fractie.
  Lees verder

  Labels: ,

 6. Plantjes.jpg
  portretjohn.png
  Door John Smits op 10 juni 2022

  Uit het bestuursakkoord: natuurherstel en landbouw

  Op 30 mei 2022 presenteerden SGP, ChristenUnie, GemeenteBelangen, CDA en PvdA het bestuursakkoord 'Samen werken aan de toekomst'. Vandaag het 8ste en laatste deel, het woord is aan fractievolger John Smits.

  Lees verder
 7. 2022-02 John en HP
  portretjohn.png
  Door John Smits op 10 maart 2022

  In gesprek met ChristenUnie Ede: samen moet het lukken!

  John Smits, kandidaat-raadslid voor ChristenUnie Ede, is op bezoek geweest bij Herman Pieter Prangsma, kortweg bekend als ‘HP’. Boerderij De Kreel ligt op een wel héél bijzondere, historische landbouwenclave op de Ginkelse Heide. De plek is schitterend. De stilte overvalt. Wat John óók opviel: de conditie van de bedrijfsgebouwen.

  Lees verder