Berichten over Lunteren

 1. forest-1208296_1920.jpg
  Niek van den Brink - Portretfoto.png
  Door Niek van den Brink op 2 februari 2021

  Inzetten op herstel van historische wildwal in Lunteren

  Een deel van de historische wildwal in Lunteren is vertrapt en beschadigd. De teleurstelling en verontwaardiging is groot. De wildwal vertelt veel over het verleden van de Veluwe en heeft een belangrijke ecologische functie. Redenen genoeg om daar zuinig op te zijn. Er hebben werkzaamheden plaatsgevonden op het terrein van De Werelt. Helaas is de wildwal daarbij onvoldoende beschermd en beschadigd geraakt. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen en de publicatie van een artikel van de Vrienden van het Luntersche Bosch, stellen de raadsleden Van den Brink en Van den Berg (GL) raadsvragen aan het college.

  Lees verder
 2. Lunterse vlag.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 21 oktober 2020

  Help onze horeca en bestel!

  Veel ondernemers gaan door een zware tijd heen. De horeca kunnen we met zijn allen gemakkelijk een handje helpen. Bestel, haal af of laat bezorgen. Alleen als we onze ondernemers steunen kunnen zij deze periode overleven.

  Zie hier een overzicht voor alle mogelijkheden in de gemeente Ede https://www.bezoek-ede.nl/dichtbij-ede/support-your-locals

  Lees verder

  Labels: ,

 3. Trein in landschap
  Bram van der Beek - Portretfoto.png
  Door Bram van der Beek op 8 juni 2019

  ChristenUnie tegen voorgestelde locatie onderstation Lunteren

  Vlakbij station Lunteren is er te weinig spanning, dit kan in de toekomst voor gevaarlijke situaties zorgen. Zeker met de plannen om langere treinen te laten rijden op de Valleilijn zorgt dat dit probleem opgelost moet worden. Door de plaatsing van een onderstation, een soort transformatorhuisje, kan dit probleem worden opgelost. Net zoals de bezorgde omwonenden aangeven, zien we als ChristenUnie ook de noodzaak en willen we dit probleem oplossen. Afgelopen donderdagavond is er over het voorstel om dit onderstation in Lunteren te plaatsen gestemd. De ChristenUnie heeft tegen gestemd, graag leg ik uit waarom.

  Lees verder