Berichten over Statushouders

 1. Asielzoekerscentrum.jpg
  portretannemiek.png
  Door Annemiek Stam op 22 augustus 2022

  De koffers (uit)pakken

  Waarschijnlijk zijn bij de meeste vakantiegangers de koffers uitgepakt en is de was gedaan. Langzaamaan komt de structuur van alledag weer terug. Ik doe in ieder geval een poging. Wat is het een zegen om tot rust te kunnen komen en om op vakantie te kunnen gaan! Ondertussen blijven de foto’s en berichten binnenkomen over mensen die met of zonder koffer heen en weer gesleept worden.

  Lees verder
 2. integration-1777536_1920.jpg
  portretannemiek.png
  Door Annemiek Stam op 11 december 2020

  Geen generatie overslaan bij integratie

  De rekenkamercommissie van de Gemeente Ede heeft het volgende onderzoek opgeleverd: 'Een onderzoek naar de integratie van statushouders in Ede'. De rekenkamercommissie heeft daarmee een helder rapport opgeleverd waaruit duidelijke adviezen voortkomen met de nodige urgentie. Mijn bijdrage geef ik een aantal kernwoorden mee. Braaf & Bloei, Bijstand & Belastingbetaler en Beheer & Bewaken. Lees haar hele bijdrage hier. 

  Lees verder
 3. Rijtjeshuis.jpg
  portretniek.png
  Door Niek van den Brink op 7 juni 2019

  ChristenUnie blij met behoud urgentieregeling voor statushouders

  In 2016 werd de verplichte urgentiecategorie voor statushouders afgeschaft. Het is nu aan de gemeenten zelf om te bepalen of zij statushouders met urgentie wil huisvesten in sociale huurwoningen. Donderdagavond 6 juni jl. werd er gestemd over het afschaffen van de urgentieregeling voor statushouders. Met 1 stem verschil werd besloten om de urgentieregeling in de gemeente Ede in stand te houden. Daar is de ChristenUnie blij mee. Hieronder zet ik graag uiteen waarom we ondanks enigszins begrijpelijke gevoelens van onrechtvaardigheid, beter af zijn mét urgentieregeling.

  Lees verder
 4. Dirjanne van Drongelen (breed)
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 15 december 2017

  ChristenUnie: 'blijvend aandacht taal-/werkstage statushouders gewenst'

  Taalvaardigheid is een belangrijke voorwaarde bij de integratie van statushouders binnen de gemeente Ede. Als aanvulling op de inburgeringscursus wordt de taal het beste geleerd in de praktijk. Raadslid Dirjanne van Drongelen: "Daarom is het wat de ChristenUnie betreft van belang dat statushouders zo spoedig mogelijk meedoen binnen onze samenleving. Dit kan op allerlei manieren, waaronder op de arbeidsmarkt in de vorm van vrijwilligerswerk, een taalstage, een werkervaringsplaats of betaald werk. Om nu een update te krijgen van het college heb ik hier schriftelijke vragen over gesteld samen met de raadsleden Arnold Versteeg (SGP), Cora van Wijngaarden (CDA), Ria Maliepaard (PvdA) en Alexander Vos de Wael (Fractie Alexander Vos de Wael)".

  Lees verder