Berichten over onderwijs

 1. Bassischool
  portretdaan.png portretniek.png
  Door Daan Weststrate, Niek van den Brink op 8 april 2022

  Geschikt maken schoolgebouw Nieuwe Maanderbuurtweg voor ISK De Schakel

  De gemeente moet zorgen voor goede onderwijshuisvesting. Waar de Internationale Schakelklas (ISK) De Schakel ruimte te kort komt, heeft De Koepelschool ruimte over in het gebouw. Door het gebouw aan de Nieuwe Maanderbuurtweg aan te passen kan ook de groeiende school De Schakel een mooi onderdak krijgen. Hierover sprak de gemeenteraad.

  Lees verder
 2. onderwijs 624x270
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 24 februari 2022

  Raad maakt geld vrij voor investeringen in luchtkwaliteit klaslokalen

  Tijdens de gemeenteraadsvergadering van vanavond heeft de gemeenteraad unaniem besloten om vrijgekomen krediet van ruim 2 ton te gebruiken om de luchtkwaliteit in klaslokalen in het basisonderwijs te verbeteren d.m.v. luchtventilatie en luchtfiltratie. Een voorstel daartoe werd ingediend door raadslid Daan Weststrate en werd mede ingediend door alle raadsfracties. 

  Lees verder
 3. Basisonderwijs
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 14 januari 2022

  Mogelijk luchtreinigers in Edese klaslokalen na mondelinge vragen

  Op 10 januari jl. zijn de lessen in basisscholen en middelbare scholen weer opgestart. Het is fijn dat kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes weer zien en weer fysiek les krijgen van de meester, juf of eigen docent. Tegelijkertijd leven er bij ouders, leerkrachten en docenten zorgen over het openen van de scholen in het licht van de hoge besmettingscijfers van de laatste periode. Dat was voor mij raadslid Daan Weststrate de reden om hierover vragen te stellen in het vragenuurtje tijdens de gemeenteraadsvergadering.  

  Lees verder
 4. 20200625 Edese Onderwijsprijs 2020.png
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 25 juni 2020

  Edese Onderwijsprijs 2020

  Vanavond is de Edese Onderwijsprijs 2020 door wethouder Leon Meijer uitgereikt aan het project “Natuurtalent” van Identitycraft NL i.s.m. met Aeres VMBO-Ede. Deze Edese Onderwijsprijs werd alsnog uitgereikt nadat eerder de Onderwijsdag op 18 maart jl. was uitgesteld i.v.m. het coronavirus en daarna alsnog werd afgelast. Raadslid Daan Weststrate feliciteert de werkgroep van harte met dit project en is onder de indruk van het resultaat dat met dit project gehaald wordt voor en door jongeren.

  Lees verder