Berichten over jongeren

 1. 20200925 #cuzomerstage bij Youth for Christ - Dirjanne en Sandra.jpg
  Sandra Kooij - Portretfoto.png Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Sandra Kooij, Dirjanne van Drongelen op 28 september 2020

  Meedraaien in de MOP (mobiele ontmoetingsplek) op het marktplein

  Youth for Christ is een organisatie met passie voor jongeren. Door het organiseren van verschillende activiteiten komen ze op een laagdrempelige manier in contact met jongeren. Dit met het doel jongeren te laten groeien en ontwikkelen, zodat ze een stabiele basis hebben en uiteindelijk zelf hun steentje bij kunnen dragen in de maatschappij. Raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen sloten in het kader van #cuzomerstage aan bij één van de activiteiten: de MOP (mobiele ontmoetingsplek) op het Marktplein in Ede. Lees hier hun ervaring.

  Lees verder
 2. 20200625 Edese Onderwijsprijs 2020.png
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 25 juni 2020

  Edese Onderwijsprijs 2020

  Vanavond is de Edese Onderwijsprijs 2020 door wethouder Leon Meijer uitgereikt aan het project “Natuurtalent” van Identitycraft NL i.s.m. met Aeres VMBO-Ede. Deze Edese Onderwijsprijs werd alsnog uitgereikt nadat eerder de Onderwijsdag op 18 maart jl. was uitgesteld i.v.m. het coronavirus en daarna alsnog werd afgelast. Raadslid Daan Weststrate feliciteert de werkgroep van harte met dit project en is onder de indruk van het resultaat dat met dit project gehaald wordt voor en door jongeren.

  Lees verder
 3. onderwijs 624x270
  portretdaan.png
  Door Daan Weststrate op 28 mei 2020

  'Betrek kinderen en jongeren bij invulling samenleving in coronacrisis'

  Verrassend, maar ook juist heel mooi, richtte premier Rutte zich vorige week tijdens zijn persconferentie aan het einde van zijn toespraak direct tot de kinderen en jongeren van Nederland: "Kom met ideeën", zei hij, "praat erover in de klas en met elkaar en laat het ons weten." Een sympathieke uitnodiging waar veel vragen bij te stellen zijn. Want waar moeten deze kinderen en jongeren vervolgens met hun ideeën naartoe en gebeurt er dan ook iets mee en door wie? Voor mij aanleiding om hierover tijdens het vragenuurtje vragen te stellen aan het college. 

  Lees verder