Berichten over dak- en thuislozen

 1. 20200507 Dak- en thuislozen.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 8 oktober 2020

  ChristenUnie pleit voor extra opvang voor daklozen

  Dat er in Ede mensen in bossen, portieken en garages slapen is niet nieuw. Vorig jaar lukte het om voor een deel van deze mensen opvang te regelen. De zogeheten noodopvang werd eind december gestart op het terrein van het Sociaal Pension van het Leger des Heils. In eerste instantie voor vier maanden, door het uitbreken van de coronacrisis uiteindelijk tot 1 augustus 2020. Met het sluiten van de noodopvang nam het aantal daklozen weer toe. Dirjanne van Drongelen: "Er moet dus nu snel extra opvang geregeld worden."

  Lees verder
 2. 20200507 Dak- en thuislozen.jpg
  Dirjanne van Drongelen - Portretfoto.png
  Door Dirjanne van Drongelen op 8 mei 2020

  ChristenUnie wil ook komende winter fatsoenlijke opvang voor daklozen

  Afgelopen winter is halsoverkop een nachtopvang gestart voor dak- en thuislozen die om uiteenlopende redenen niet in aanmerking kwamen voor één van de andere voorzieningen die Ede heeft; de zogenaamde 'Pilot Buitenslapers'. Vorige maand is het evaluatierapport van deze pilot uitgekomen. Het college heeft besloten de aanbevelingen uit het rapport over te nemen wat betekent dat er voor een deel van de doelgroep, die nu gebruik maakt van de noodopvang komende winter, geen plek is in Ede. Raadslid Dirjanne van Drongelen heeft daar tijdens de raadsvergadering van gisteravond mondelinge vragen over gesteld aan het college. 

  Lees verder
 3. 20191105 Soepfiets - Colmn Cora Otter 3.JPG
  Cora Otter - Portretfoto.png
  Door Cora Otter op 5 november 2019

  Column: 'Ontmoetingen rond de soepfiets'

  ‘Hongerigen te eten geven, mensen die dorst hebben van drinken voorzien, zieken bezoeken, vreemdelingen gastvrij onderdak verlenen, kleding geven aan wie dat niet heeft….’ Deze tekst sprak raadslid Cora Otter gisteravond uit als inleiding op haar gesproken column in het radioprogramma ‘Kerkvenster’. Lees hier haar hele column terug. 

  Lees verder