Krijgt Ede straks ook gratis water?

20181115 Motie Watertappunten
Daan Weststrate - Portretfoto.png
Door Daan Weststrate op 19 november 2018 om 14:55

Krijgt Ede straks ook gratis water?

Hoe handig is dit? Als het aan de ChristenUnie ligt, komen er een aantal watertappunten in Ede zondat inwoners en toeristen heel gemakkelijk water kunnen bijvullen. Deze watertappunten zouden dan geplaatst moeten worden bij diverse druk bezochte plaatsen in Ede en bij speelplaatsen of toeristische plaatsen zoals bijvoorbeeld de Schaapskooi op de Ginkelse heide. Zo kun je door de hele kern straks gratis je flesje met water (bij)vullen. Dit probeerde de ChristenUnie, samen met diverse andere partijen in de gemeenteraad, voor elkaar te krijgen via een motie tijdens de behandeling van de Programmabegroting 2019-2022. De motie werd met een grote meerderheid aangenomen.

Raadslid Daan Weststrate legt uit: 'Met het plaatsen van watertappunten willen de partijen, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, CDA en GemeenteBelangen, het mogelijk maken dat iedereen altijd en overal water kan drinken omdat het goedkoop, gezond en makkelijk is. Daarnaast word je gestimuleerd minder flesjes water in de winkel te kopen, maar een bidon of flesje met kraanwater te vullen bij één van de watertappunten in de buurt. Ook bevordert de gemeente hiermee het drinken van water in plaats van frisdrank. Ook dragen de nieuwe watertappunten bij aan een aantrekkelijke, gastvrije en gezonde gemeente'. 

Zie hieronder de ingediende motie met de handtekeningen van de mede-indieners,

Daan Weststrate, raadslid
E. daan.weststrate@ede.nl

Deel dit bericht