ChristenUnie reikt Waardevol-lintje uit aan A Rocha

20190314 ChristenUnie reikt Waardevol-lintje uit aan A Rocha - 1.jpg
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 14 maart 2019 om 12:50

ChristenUnie reikt Waardevol-lintje uit aan A Rocha

De ChristenUnie staat voor een waardevolle samenleving. Zorgdragen voor de schepping is een voluit christelijke opdracht. Statenlid Peter van 't Hoog is blij met en onder de indruk van het mooie werk wat deze werkgroep verricht ten behoeve van het onderhoud van het landelijk gebied en reikte de organisatie, in de persoon van John Smits, een Waardevol-lintje uit. 

De ChristenUnie staat voor een waardevolle samenleving. Zorgdragen voor de schepping is een voluit christelijke opdracht. Statenlid Peter van 't Hoog is blij met en onder de indruk van het mooie werk wat deze werkgroep verricht ten behoeve van het onderhoud van het landelijk gebied. Van ’t Hoog: ‘Kartrekker John Smits vertelde mij hoe de A Rocha beweging ooit is begonnen in Portugal en is uitgegroeid tot een internationale beweging van christenen die geboeid zijn door Gods schepping en zich inzetten voor het behoud ervan. Ongeveer 10 jaar geleden ontstond de werkgroep in Bennekom die zich onder meer richt op de ontwikkeling van het voormalig Defensieterrein Franse Kamp tot een stuk unieke natuur. Het natuurbeleid is gedecentraliseerd naar de provincies. Het beheren van de natuur, wat Gelderland zo mooi en aantrekkelijk maakt, is niet denkbaar zonder de inzet van al die vele vrijwilligers. Zij zijn van onschatbare waarde voor onze schepping en de natuur in onze provincie. Daarom verdienen zij wat de ChristenUnie betreft een Waardevol-lintje’.

Raadslid Niek van den Brink: ‘Landschapsbeheergroep A Rocha (werkgroep Bennekom) gaat voor duurzaam natuurbeheer. Door de manier waarop A Rocha georganiseerd is, leveren de vele vrijwilligers al jarenlang een bijdrage aan het natuurbeheer in de gemeente Ede. Dat verdient onze respect en waardering!’

John Smits, kartrekker van A Rocha (werkgroep Bennekom) is verrast met dit Waardevol-lintje: ‘Ik voel me vereerd met deze blijk van waardering; ik geef de waardering graag door aan alle leden van onze werkgroep’.

Deel dit bericht