'Europa' kwam naar Ede

Manifest ChristenUnie Ede, EU-verkiezingen 2019 - Foto Niek Stam-5032.jpg
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 18 mei 2019 om 22:21

'Europa' kwam naar Ede

Vanmorgen kwam ‘Europa’ naar Ede. In de Grotestraat werden streekappels uit Geldermalsen uitgedeeld, als symbool voor de boodschap die de Edese en Europese fractie van de ChristenUnie voor Europa hebben: er moeten in Europa harde afspraken worden gemaakt om moderne slavernij en uitbuiting tegen te gaan; dat betekent ook eerlijke handel in de totale productieketen.

Daarom tekenden onze eigen Edese kandidaat Arjen Droog namens de Eurofractie ChristenUnie - SGP (lijst 7, nummer 6), Nico Drost, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en Cora Otter, fractievoorzitter ChristenUnie Ede een Manifest om hun inzet hiervoor te bekrachtigen.

Arjen Droog blikt terug op het ondertekenen van het Manifest: “Ik wil mij inzetten voor eerlijke handel en het tegengaan van uitbuiting. Er is nog een wereld te winnen. Hierover moeten we in Europa ook samen optrekken. Het vrije verkeer in Europa brengt ons veel maar helaas wordt hiervan ook misbruik van gemaakt in handel en de prostitutie; dit willen we aanpakken.”

Cora Otter vult hem aan: “Eerlijke producten tegen een eerlijke prijs, dat is wat de ChristenUnie graag wil. De ChristenUnie Ede vindt het daarom jammer dat de Wereldwinkel weg is uit Ede, dat was een mooi voorbeeld. Maar we zien wel steeds meer lokale producten in de winkels en eerlijke koffie in restaurants, en dat is een mooie ontwikkeling. Wereldwijd is kinderarbeid nog steeds een groot probleem. Wij willen dat de inzet is dat kinderen kind kunnen zijn, en kinderarbeid uitgebannen wordt. Lokaal is dat lastig te realiseren, maar we dringen er op aan dit in Europa écht aan te gaan pakken!”

Foto´s zijn gemaakt door Niek Stam

Deel dit bericht

Labels: