Harry Hindriks tijdelijk raadslid ChristenUnie

Beediging Harry Hindriks en Annemiek Stam voor ChristenUnie in gemeenteraad Ede - Foto Niek Stam-538
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 20 juni 2019 om 20:16

Harry Hindriks tijdelijk raadslid ChristenUnie

Annemiek Stam vervangt als fractievolger

Harry Hindriks uit Ede wordt tijdelijk lid van de gemeenteraad van Ede. De huidige fractievolger van de ChristenUnie zal vanaf vanavond raadslid Sandra Kooij vervangen. Zij gaat met ziekteverlof.

Gemeenteraadslid Sandra Kooij legt vanwege gezondheidsredenen haar functie als raadslid in de gemeenteraad Ede tijdelijk neer. Het verzoek om tijdelijk ontslag voor de duur van 16 weken, is bij de voorzitter van de Raad ingediend en zal in werking gaan na de raadsvergadering van 20 juni waarin haar vervanger zal worden geïnstalleerd.

Sandra Kooij: “Ik ben blij met de ruimte die ik tot nu toe in de fractie en in de raad heb gekregen om mee te blijven doen. Mijn verwachting en hoop is dat ik mij over een tijdje weer samen met de rest van de fractie in kan zetten voor gemeente Ede.”

Vervanging

Harry Hindriks (66) woont in Ede. Sinds 2000 is hij werkzaam als zelfstandig juridisch adviseur. Daarvoor heeft hij vanaf 1973 bij verschillende gemeenten (groot en klein) gewerkt waarvan de laatste 12 jaar als gemeentesecretaris. Hindriks, die op plek 9 stond bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, is sinds april 2015 fractievolger voor de ChristenUnie. In die rol was hij onder meer woordvoerder voor de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Financiën, Bestuur & Organisatie en het World Food Center. 

Fractievoorzitter Cora Otter: “Harry heeft in de lopende periode bewezen als fractievolger een goede bijdrage te kunnen leveren. In het verleden was hij gemeentesecretaris waardoor hij vertrouwd is met het functioneren van het gemeentebestuur. Hij is breed inzetbaar. Niet alleen op het terrein van de ruimtelijke ordening, maar ook op andere terreinen. Hij is juridisch zeer goed onderlegd.”

Hindriks heeft zin in zijn tijdelijke functie. “Het is vanzelfsprekend eervol om Sandra tijdelijk als raadslid te vervangen, al geven de omstandigheden waaronder natuurlijk wel een heel dubbel gevoel. Ik wens Sandra een heel voorspoedig herstel toe en hoop met haar dat zij haar taken als raadslid daarna weer helemaal kan gaan vervullen.” Naar verwachting is Hindriks zestien weken in functie in de gemeenteraad. “Ik maak als fractievolger al jaren deel uit van de fractie en ben als lid van de raadscommissie ook nu al aanwezig bij de oordeelsvormende vergaderingen. Dus wat dat betreft zal er niet zoveel veranderen. Alleen neem ik als raadslid ook deel aan de besluitvormende vergaderingen van de raad. En dat is voor mij natuurlijk wel een grote verandering.”

Tijdens deze zelfde vergadering zal Annemiek Stam-Hoogstrate worden geïnstalleerd als tijdelijke fractievolger. Annemieke, werkzaam als docent sociologie bij de opleiding social work op de CHE, kijkt er naar uit: “Stilzitten is niet mijn talent, wel: het verbinden van mensen, verantwoordelijkheid nemen en meedenken bij maatschappelijke vraagstukken. Na een aantal jaren pionieren in de wijk wil ik me graag Ede breed inzetten en mijn geloof handen en voeten geven. Daarom heb ik zin om de komende weken voor de fractie aan de slag te mogen.”

  

Deel dit bericht