ChristenUnie Ede kiest voor mix van ervaring en nieuw talent

Top 10 ChristenUnie Ede met wethouder Meijer - Foto Niek Stam -1.jpg
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 14 oktober 2021 om 07:45

ChristenUnie Ede kiest voor mix van ervaring en nieuw talent

De ledenvergadering van de ChristenUnie Ede heeft op woensdagavond 13 oktober de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. Lijsttrekker is de Bennekomse Cora Otter, de huidige fractievoorzitter en voor de tweede maal lijsttrekker.

De kandidatenlijst is een mix van ervaren kandidaten en nieuw talent. Op plek 2 en 3 staan de zittende raadsleden Bram van der Beek en Niek van den Brink. Van der Beek heeft zich de afgelopen raadsperiode ontwikkeld tot de duurzaamheidsexpert van de fractie. Van den Brink, theoloog en in het dagelijks leven spellenbedenker, staat binnen de raad bekend als een harde werker die het politieke handwerk goed beheerst.

Op de plaatsen 4 en 5 staan de eerste niet-raadsleden, te weten Edenaar Annemiek Stam en Bennekommer Arie Barendrecht. Beiden zijn momenteel fractievolger. Stam is werkzaam op de CHE als docent Sociologie. Als medeoprichter van Stichting Hart voor Veldhuizen kent zij de lokale problematiek van binnenuit. Barendrecht werkt als ic-verpleegkundige en is lid van het talentennetwerk van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving. De top-6 wordt gecomplementeerd door basisschooldocent Daan Weststrate, die aan zijn derde termijn als raadslid hoopt te beginnen.

De plaatsen 7 tot er met 10 worden bezet door nieuwe talenten. Jan Willem Middelesch, nummer 7 op de lijst, werkt bij de Nederlandse Zorgautoriteit en is de huidige secretaris van het ChristenUnie-bestuur. Hij wordt gevolgd door Bennekommer John Smits, projectmanager bij Staatsbosbeheer en onder andere vrijwilliger bij A Rocha. Lunteraan Gerben Slings, werkzaam bij de provincie Utrecht, staat op plek 9, gevolgd door Noralie van 't Hul, die economie doceert op een middelbare school.

De huidige raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen hebben eerder laten weten niet door te gaan. Zij staan beiden wel als lijstduwer op de kandidatenlijst. Leon Meijer staat op plaats 50 van de kandidatenlijst en is beschikbaar als wethouder.

Deel dit bericht

Labels: , ,