Leon Meijer opnieuw wethouder namens ChristenUnie

Installatie wethouder Meijer.png
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 1 juni 2022 om 09:00

Leon Meijer opnieuw wethouder namens ChristenUnie

Gisteravond, op dinsdag 31 mei 2022, werden in een extra ingelaste raadsvergadering de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Namens ChristenUnie Ede droeg fractievoorzitter Cora Otter onze wethouder Leon Meijer voor. Leon is, nadat was gestemd, als wethouder geïnstalleerd.

Leon heeft in de afgelopen jaren bewezen een deskundig bestuurder te zijn die complexe situaties tot een goed einde kan brengen, zo lichtte Cora Otter de voordracht van Leon toe.

Juist als wethouder wist hij dat achter al die cijfers gewone kinderen schuil gaan.

De inzet van Leon als onderhandelaar vanuit de VNG over de jeugdzorggelden, is daar een mooie illustratie van. Die inzet heeft Ede, maar ook andere gemeentes, miljoenen opgeleverd.

Aan de onderhandelingstafel in Den Haag kon hij de afgelopen jaren steeds putten uit de lokale en regionale aanpak. En juist als wethouder wist hij dat achter al die cijfers gewone kinderen schuil gaan. Gezinnen die ondersteuning nodig hebben. Bij die portefeuille ligt dan ook vooral de passie van Leon: jeugd, jeugdzorg en onderwijs.

Wij zijn ervan overtuigd dat hij ook in zijn andere portefeuilles, zoals wonen, food en de gemeentelijke financiën, het goede zal zoeken voor Ede.

ChristenUnie Ede wenst het college veel wijsheid en Gods zegen toe.

Labels: ,