Bram van der Beek voorgedragen als kandidaat-wethouder namens de ChristenUnie Ede

Bram van der Beek - brede banner.png
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 23 oktober 2023 om 11:00

Bram van der Beek voorgedragen als kandidaat-wethouder namens de ChristenUnie Ede

De fractie van de ChristenUnie Ede draagt Bram van der Beek voor als kandidaat-wethouder naar aanleiding van de vacature die ontstaat vanwege het aangekondigde afscheid van wethouder Leon Meijer.

Bram reageert op zijn voordracht: ‘Voorgedragen worden voor wethouder in Ede vind ik een voorrecht. Wethouder zijn in Ede is een mooie, grote taak en ik heb daar veel zin in. De komende jaren ligt er binnen mijn beoogde portefeuille nog veel werk, zoals het betaalbaar en effectief houden van de jeugdzorg, het bouwen van een gevarieerd aanbod aan betaalbare en duurzame woningen en het op orde houden van de gemeentefinanciën. Een gemeente is er voor de inwoners en ik voel daarom een grote opdracht om de inwoners in alle werkzaamheden centraal te stellen. Dat is ook de rode draad in mijn werk: samen grote opgaven oppakken.’

Bram van der Beek is 34 jaar, getrouwd met Christine en vader van 3 kinderen. Na zijn studie aan de Wageningen Universiteit is Bram werkzaam geweest bij het Waterschap Rivierenland op het thema energieneutraal. Vanaf 2019 werkt hij als ontwikkelaar op het gebied van het opwekken van duurzame energie en de opslag daarvan. 

Bram is raadslid voor de ChristenUnie sinds maart 2018. Als raadslid had hij onder andere de portefeuilles wonen, economie en ruimtelijke ontwikkeling. Cora Otter, fractievoorzitter ChristenUnie Ede: ‘Bram is sociaal, verbindend en vol energie om samen dingen voor elkaar te krijgen. Dat heeft hij de afgelopen jaren ook laten zien als raadslid. Wij zijn er als fractie van overtuigd dat hij als persoon en met de voornoemde kwaliteiten als wethouder veel voor de inwoners van onze gemeente Ede zal gaan betekenen’. 

Bram van der Beek (Twitter Post)