Wisselingen bij ChristenUnie Ede: afscheid, benoeming en installatie

fractievoorafscheidleon_cutout.jpg
CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
Door Fractie Ede op 8 december 2023 om 10:00

Wisselingen bij ChristenUnie Ede: afscheid, benoeming en installatie

Tijdens de Politieke Dag Ede (PDE) van 7 december werd Bram van der Beek geïnstalleerd als wethouder, nadat Leon Meijer diezelfde avond afscheid nam van de gemeenteraad. Fractievolger Jan Willem Middelesch werd aansluitend in diezelfde vergadering geïnstalleerd als raadslid. En dat zijn niet de enige verandering in de fractie: sinds kort is Annemarie Olieman onze nieuwe fractieondersteuner. Tijd om (nader) kennis te maken.

Nieuwe wethouder: Bram van der Beek
Bram van der Beek is 34 jaar, getrouwd met Christine en vader van 3 kinderen. Na zijn studie aan de Wageningen Universiteit is Bram werkzaam geweest bij het Waterschap Rivierenland op het thema energieneutraal. Vanaf 2019 werkt hij als ontwikkelaar op het gebied van het opwekken van duurzame energie en de opslag daarvan. Voorgedragen worden als wethouder in Ede vindt hij een voorrecht, zei hij in een eerdere blog op onze website.

Bram over zijn nieuwe rol: ‘Wethouder zijn in Ede is een mooie, grote taak en ik heb daar veel zin in. De komende jaren ligt er binnen mijn beoogde portefeuille nog veel werk, zoals het betaalbaar en effectief houden van de jeugdzorg, het bouwen van een gevarieerd aanbod aan betaalbare en duurzame woningen en het op orde houden van de gemeentefinanciën. Een gemeente is er voor de inwoners en ik voel daarom een grote opdracht om de inwoners in alle werkzaamheden centraal te stellen. Dat is ook de rode draad in mijn werk: samen grote opgaven oppakken.’

Nieuw raadslid: Jan Willem Middelesch
Nadat de gemeenteraad instemde met de voordracht van Bram van der Beek als de nieuwe wethouder namens de ChristenUnie in het college, ontstond er een vacature in raadsfractie en daarmee in de gemeenteraad. Jan Willem Middelesch (29) was de eerstvolgende op de kieslijst die voor deze plaats in aanmerking kwam. Zodoende werd hij door de raad meteen benoemd tot raadslid en volgde meteen zijn beëdiging. Jan Willem werkt in het dagelijks leven als toezichthouder / beleidsmedewerker bij de Nederlandse Zorgautoriteit en woont met zijn gezin (vrouw en 2 jonge zoons) in Kernhem.

In de fractie zal Jan Willem zich gaan bezighouden met de portefeuilles Bestuur & Organisatie, Jongeren, Milieu & Afval, Openbare ruimte, Regio’s, Ruimtelijke ordening, Veiligheid en Wonen. Jan Willem: “In ruim anderhalf jaar als fractievolger heb ik al mogen meedraaien in de Edese raad. Een deel van mijn portefeuille had ik al als fractievolger, een deel heb ik overgenomen van Bram – met name onderwerpen over onze leefomgeving. Deze staat steeds meer onder druk, onder andere door de beperkte beschikbare ruimte, klimaatverandering en andere factoren. Ik zie er naar uit om mij nu als raadslid in te mogen zetten voor de uitdagingen in de gemeente Ede en in de regio Foodvalley. Vanuit mijn portefeuille blijf ik ook raadsrapporteur voor de Omgevingsdienst de Vallei, om ook daar de belangen van Ede onder aandacht te brengen”.

Nieuwe fractieondersteuner: Annemarie Olieman
Sinds kort is Annemarie Olieman (26) onze fractieondersteuner. Annemarie heeft gestudeerd in Wageningen, woont in Ede en is beleidsmedewerker Duurzame landbouw bij de provincie Zuid-Holland. Annemarie verzorgt de agenda en verslaglegging voor onze fractievergaderingen en helpt bij het plannen van werkbezoeken.

Meer informatie over onze fractie, de portefeuilleverdeling en contactgegevens vindt u op deze pagina. Informatie over en contactgegevens van de wethouder vindt u hier.

Labels: , ,